Ce calit─â╚Ťi are un specialist ├«n resurse umane

image
Surs─â foto: pexels.com

Rolul de specialist sau manager ├«n resurse umane se potrive╚Öte celor care au o ambi╚Ťie real─â pentru a ajuta businessurile s─â se dezvolte ╚Öi vor s─â creeze o leg─âtur─â productiv─â ├«ntre acestea ╚Öi angaja╚Ťi. De asemenea, la ├«nceputul procesului de recrutare, specialistul HR este primul care intr─â ├«n contact cu posibilii viitori angaja╚Ťi ╚Öi are responsabilitatea de a-i alege pe cei mai potrivi╚Ťi. De aceea, ├«ntregul departament de resurse uman trebuie s─â cunoasc─â valorile firmei ╚Öi ceea ce ├«i face pe candida╚Ťi potrivi╚Ťi. ├Äns─â, la fel ca ├«n alte domenii, dac─â vrei s─â activezi ├«n aceast─â func╚Ťie, ai nevoie de un set de calit─â╚Ťi care s─â te recomande ╚Öi s─â te ajute s─â faci treab─â bun─â. Iat─â care sunt acestea:

Organizare

Poate cel mai important aspect al acestui post este capacitatea de a te organiza ╚Öi de a avea un spirit c├ót mai calculat ├«n toate aspectele. Un specialist ├«n HR are ├«ntotdeauna liste cu lucrurile necesare, indiferent c─â este vorba de o angajare sau de rezolvarea unui conflict din interiorul companiei. Dincolo de protocoalele de urmat, dac─â vrei s─â urmezi aceast─â carier─â ai nevoie de cuno╚Ötin╚Ťe despre diferite acte ╚Öi s─â cuno╚Öti legisla╚Ťia care se aplic─â ori de c├óte ori un angajat are o situa╚Ťie special─â. De exemplu, ace╚Ötia pot avea nevoie adesea de adeverin╚Ťe din partea angajatorilor, de care va trebui s─â te ocupi. Este recomandat s─â cuno╚Öti adeverinta salariat model ╚Öi s─â o po╚Ťi oferi atunci c├ónd angaja╚Ťii au nevoie de aceasta. Deoarece procesele de angajare sau de rezolvare a problemelor interne pot fi anevoioase, vei avea nevoie de o adev─ârat─â pasiune pentru acest job ╚Öi s─â-l tratezi ca pe o carier─â.

R─âbdare

Specialistul ├«n resurse umane este cel care reprezint─â firma ╚Öi angaja╚Ťii ├«n egal─â m─âsur─â, ├«n special ├«n ceea ce prive╚Öte consolidarea culturii companiei ╚Öi dezvoltarea angaja╚Ťilor. Este posibil ca ├«n cariera de specialist ├«n HR s─â te love╚Öti de situa╚Ťii delicate sau foarte tensionate ├«ntre angaja╚Ťi sau ├«ntre ace╚Ötia ╚Öi management. Pentru a le rezolva c├ót mai eficient ╚Öi rapid, ai nevoie de mult─â r─âbdare ╚Öi de o cunoa╚Ötere bun─â a celor mai potrivite metode de a lua m─âsuri ├«n aceste situa╚Ťii. De asemenea, o personalitate r─âbd─âtoare ├«i va ajuta pe angaja╚Ťi s─â aib─â mai mult─â ├«ncredere ├«n tine ╚Öi s─â se deschid─â c├ónd vine vorba de problemele pe care le ├«nt├ómpin─â la locul de munc─â. Trebuie s─â fii un bun ascult─âtor ╚Öi s─â acorzi aten╚Ťie elementelor care au dus la astfel de tensiuni. Nu de pu╚Ťine ori acestea pot fi delicate ╚Öi va trebui s─â ac╚Ťionezi c├ót mai sensibil ╚Öi discret.

Etic─â

Un sim╚Ť dezvoltat al eticii este esen╚Ťial ├«n cariera oric─ârui specialist ├«n HR. Jobul are la baz─â principii legate de corectitudinea la locul de munc─â, respect, antidiscriminare ╚Öi alte concepte ale c─âror r─âd─âcini se dezvolt─â ├«n c├ómpul eticii. ├Än rezolvarea conflictelor sau ├«n gestionarea anumitor situa╚Ťii specifice nu conteaz─â doar etica, dar ╚Öi aplicarea legii. Cele dou─â sunt conectate atunci c├ónd apar situa╚Ťii pe care trebuie s─â le supui analizei. ├Änainte de a trage concluzii sau de a aplica legea, ai nevoie de un sim╚Ť critic pe care s─â-l aplici la momentul potrivit. Etica joac─â un rol important, deoarece ai obliga╚Ťia de a lua cele mai bune decizii, ├«n special ├«n acele situa╚Ťii care nu necesit─â un cadru legislativ.

O carier─â ├«n HR presupune dedicare ╚Öi pasiune, dar mai ales un spirit care observ─â ╚Öi analizeaz─â ├«n mod natural. Experien╚Ťa te va ajuta s─â pui ├«n aplicare toate informa╚Ťiile ├«nv─â╚Ťate ├«n teorie, iar dac─â vrei s─â te dezvol╚Ťi, po╚Ťi oric├ónd s─â urmezi cursuri adi╚Ťionale ╚Öi s─â te specializezi mai departe.

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
cristina dorobantu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg