Ce locuri de vis poți vizita în Malta?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Malta este o țară cu locuri superbe de vizitat și explorat! Aceasta are un peisaj greu de uitat! Orașele sunt pitorești, porturile lor maritime îți oferă o liniște aparte, satele lor vechi de pescari sunt colorate. Totul parcă este desprins dintr-un film!

Malta este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor! Soare, cald, vreme frumoasă. dar și locurile de vis pe care le are această țară te fac să uiți pentru câteva zile de problemele de zi cu zi.

Malta, destinația de poveste preferată de români

„Noi spunem că Malta este un all inclusiv cu de toate: cultură, artă, distracție, shopping pentru fete, soare. Mai puțin plajă, însă dacă dorim putem veni și la plajă. Totul depinde de la persoană la persoană.

În Malta trebuie să vii să vizitezi pentru că ai foarte multe locuri deosebite. Ai de vizitat Valletta, plimbările prin Valletta sunt foarte frumoase și îți oferă o anumită stare de bine. Pot să vă mai zic că Valletta este singurul oraș, monument UNESCO locuit, este singura Capitală UNESCO locuită din Europa.

Străduțele sunt fabuloase, te cuceresc, au o magie aparte. Pe mine mă cuceresc mereu aceste locuri atunci când vin aici. Atunci când vin în Malta descoperă alte și alte lucruri care îmi plac.

Trebuie să vedeți insula Gozo cu Catedrala Ta ' Pinu care este Catedrala făcătoare de minuni unde s-a arătat Fecioara Maria, sau Cittadella din Gozo sau Comino unde s-a filmat “Laguna Albastră”.

Aici trebuie să faci o baie neapărat sau să îți închiriezi un vaporaș sau o bărcuță ceva să te plimbi. Mdina, orașul ‘tăcerii”, este iar foarte frumos și trebuie de vizitat. Culoarea mării din Malta este altfel decât Mediterana din Grecia sau din Spania sau din Italia. Probabil soarele reflectă în piatra asta frumoasă. Știți că în Malta se mai spune și “Insula de Miere” că este dulce, este frumoasă, este îmbietoare”, ne-a spus Monica Gheorghiu, manager de PR si comunicare.

Ce trebuie să vizitezi în Malta

  • Valletta

Cei care vor alege să viziteze capitala elegantă a Republicii Malta vor rămâne impresionați de peisajul pitoresc...cel al caselor și al străzilor din zonă. Turiștii pot explora foarte ușor acest oraș mic, care este delimitat de două porturi: Portul Mare și Portul Marsamxett.

  • Insula Gozo

Este o insulă din arhipelagul maltez din Marea Mediterană, a doua ca dimensiune după Insula Malta. Această insula are o întindere de doar 67 de kilometric pătrați și are doar trei localități mari.

  • Biserica făcătoare de minuni Ta’Pinu

Catedrala este încărcată de energie pozitivă! De spus este și faptul că în spatele acestei locații se ascunde o poveste aparte. Istoria spune că o țărancă pe nume Karmela Grima avea un obicei, în fiecare dimineață, și anume, să se oprească în fața Bisericii, și să se roage înainte de a începe la munca câmpului. Însă, într-o dimineață, femeia nu a mai avut timp să se oprească să se roage din cauză că nu ajungea la timp, așa că a fost doborâtă de problemele de sănătate. Astfel că i-a apărut într-un vis Fecioara Maria în care îi spunea: „Dacă tu nu ai putut să vii la mine, am venit eu la tine, spune 3 Ave Maria și te vei vindeca”.

Monica Gheorghiu: „Locuitorii din Malta sunt foarte prietenoși”

De asemenea, trebuie spus și faptul că localnicii sunt prietenoși cu turiștii care vin să le calce meleagurile lor.

 „Persoanele de aici sunt foarte primitori și ospitaliere. Ei nu se ceartă, dacă în trafic se întâlnesc doi șoferi și stau de vorbă două minute nimeni nu claxonează. Totul este ok, în acele momente, deci nu vă faceți probleme.

Viața insulară este o viață mai lejeră, nu au stresul zilei de mâine, sunt foarte politicoși, îți vorbesc în ce limbă vrei tu pentru că malteza este un amalgam de mai multe limbi străine: italiană, engleză, franceză, arabă și nu doar. Ei te înțeleg și te ajută atunci când ai nevoie sau este cazul”, a mai spus Monica Gheorghiu, pentru Click!

Click! spune

Malta, oficial denumită Republica Malta, este o țară insulară din Europa de Sud care este formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană. Această țară are o populație sub 450.000 de locuitori, lucru care o face una dintre cele mai mici țări din lume și una dintre cele mai populate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net