Ce se întâmplă în corpul nostru în timp ce murim. Detalii șocante

Ultima actualizare:

    Procesul descompunerii începe în primele secunde după ce organismul a încetat din viațăFoto Pixabay
Procesul descompunerii începe în primele secunde după ce organismul a încetat din viațăFoto Pixabay

Cercetătorii au analizat în detaliu ce se întâmplă în corpul nostru în momentul în care murim. La doar o secundă după ce organismul încetează să mai trăiască, în interiorul acestuia încep imediat să se producă mai multe transformări. Oxigenul și energia stocată sunt epuizate rapid și orice element vital încetează să mai funcționeze.

Numeroși savanți și filosofi s-au întrebat de-a lungul timpului de ce murim, dar puțini au analizat ce se întâmplă de fapt în momentul morții. Știința și medicina au descoperit mai multe mijloace prin care putem să ne prelungim viața, dar totuși moartea este inevitabilă.  Statisticile arată că în lume mor în fiecare minut în jur de 100 de oameni, relatează Daily Mail.

În primele ore

În primele secunde după moarte, oxigenul este rapid epuizat din organism iar activitatea creierului încetează. Activitatea neuronilor se oprește, creierul încetează să mai transmită hormonii necesari diferitelor funcții ale corpului. Energia corpului este și ea epuizată, astfel că mușchii încep să se relaxeze - este valabil inclusiv pentru mușchii aparatului excretor care încetează să mai rețină urina și materiile fecale. Corpul începe să devină palid din cauza faptului că sângele nu mai circulă prin organism. Înainte de paloare însă, corpul capătă o culoare vineție din cauza stagnării sângelui. În următoarele 14-48 de ore, celulele încep să se deterioreze din cauza lipsei de energie iar calciul se scurge în mușchi și articulații, cauzând contracția acestora.

Iată ce se întâmplă imediat după ce murim

După câteva zile

Imediat după ce au avut loc aceste procese, corpul decedat începe să se descompună. Celulele moarte se acumuleze din cauza necirculației sângelui. Efectul este creșterea dioxidului de carbon și a acidității țesuturilor. Celulele se dezintegrează și eliberează citosol care conține proteine și enzime. Bacteriile anaerobe (care nu au nevoie de oxigen pentru a supraviețui), din tractul gastro-intestinal încep să consume organele interne. Acesta este procesul de putrefacție, care eliberează un miros puternic și neplăcut. Mirosul atrage muște, gândaci și alte insecte necrofage. Acestea depun ouă în țesuturile descompuse de unde se dezvoltă larvele.

După câteva săptămâni

Viermii pot consuma 60% din țesuturile cadavrului, eliberând lichide și gaze de descompunere. După 20 - 50 de zile, procesul de fermentație atrage alte insecte și ciuperci.

După câțiva ani

Părțile rămase ale cadavrului sunt consumate de plante și animale sub diferite forme, iar în urma acestui proces doar scheletul rămâne. În cazul în care cadavrul este lăsat în calea tuturor elementelor naturale, toate părțile acestuia vor fi distruse.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net