Ce spune Biblia despre avorturi

image
Ce spune Biblia despre avorturiSURSĂ FOTO: semneletimpului.ro

Ce spune Biblia despre avorturi a fost mereu un subiect care a stârnit controverse dar și zeci de informații false, motiv pentru care este binevenită o clarificare.

Doarece avortul este un subiect atât de controversat, în special din punct de vedere religios, este important să află exact ce spune Biblia despre avorturi pentru a înțelege mai exact problematica.

În continuare veți afla mai multe informații clare despre ce spune Biblia despre avorturi, dar acest lucru cu siguranță nu va pune capăt niciodată controverselor legate de acest subiect.

Ce spune Biblia despre avorturi - menționări concrete

Dacă sunteți curioși ce spune Biblia despre avorturi, s-ar putea să trăiți o mare dezamăgire atunci când veți afla că în realitate nu există în această carte religioasă nici măcar o mențiune explicită despre avort.

Cu toate astea, conform unor surse de specialitate, există multe menționări prin care Biblia specifică clar că viața fătului are valoare egală cu orice altă viață umană iar cel din cauza căruia un făt este născut înainte de vreme sau din cauza căruia un făt este născut mort păcătuiește grav.

Ce spune Biblia despre avorturi - referiri lămuritoare

Chiar dacă ceea ce spune Biblia despre avorturi nu este cu referire strictă, există destule referiri lămuritoare. În Ieremia 1:5 se spune că Dumnezeu ne cunoștea înainte ca să ne fi întocmit în pântece, iar Psalmul 139:!3-16 vorbește despre implicarea activă a lui Dumnezeu în crearea și formarea fătului în pântece.

Exodul 21:22-25 face poate cea mai clară referire spunând că pedeapsa pentru cineva care provoacă moartea unui copil în pântece este aceeași cu cea dată pentru cineva care comite o crimă.

Ce spune Biblia despre avorturi - situații speciale

După ce am văzut câte ceva din ce spune Biblia despre avorturi, deși nu explicit, trebuie să admitem că există însă și situații speciale. Dacă în cazurile femeilor care vor să avorteze pentru că au rămas gravide în urma unui viol, religia, dar nu Biblia explicit, susține că este un păcat, există și situațiile speciale în care viața mamei poate fi pusă în pericol în cazul în care nu se face un avort.

Pentru toate cazurile speciale, dar nu numai, există referiri în Biblie care menționează că regretul și credința sunt suficiente pentru ca porțile Raiului să nu îi fie închise.

Ce spune Biblia despre avorturi - 2 argumente clare

Un lider creștin a interpretat ce spune Biblia despre avorturi în mod indirect, fără menționări. În primul rând, conform Bibliei viața începe din momentul conceperii, astfel oricât de devreme se face avortul, este o crimă.

În al doilea rând, există argumentul conform căruia orice femeie și orice om are drept absolut asupra propriului corp. Este complet adevărat însă Biblia tratează fătul ca pe o persoană distinctă care nu își poate exprima opinia.

sarah anamaria prodan jpg
claudia patrascanu copii png
image png
Kate Middleton (3) jpg
giselle si tom brady
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub anamaria prodan png
Serbia Belgrad harta FOTO Shutterstock jpg
smartwatch advert png
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg