Ce trebuie să pui la rădăcina florilor în luna iunie, pentru a avea o grădină superbă până târziu în toamnă. Trucul știut doar de grădinarii pricepuți

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale unei curți este redat de culoarea și abundența florilor. De aceea multe gospodine își doresc să păstreze grădina înflorată pentru o vreme îndelungată, iar trucurile sunt câteva la număr, folosite în mod special pentru procesul de îngrijire al trandafirilor

Trandafiri / foto: Pixabay
Trandafiri / foto: Pixabay

Trandafirii se numără printre cele mai întâlnite flori în curțile și casele românilor. Frumusețea inegalabilă și mirosul îmbietor îi fac să câștige detașat locul de „cele mai îndrăgite” flori. Pe lângă aceștia, se numără multe altele, însă important este modul în care sunt îngrijite. 

Trucuri pentru a păstra florile cât mai mult timp

Dacă îți dorești ca trandafirii și restul florilor din grădina ta să înflorească de mai multe ori pe durata unui an întreg, ei bine, mai jos regăsești o serie de trucuri care te ajută în acest sens. 

Coji de banană

Unul dintre cele mai cunoscute și folosite secrete pentru o grădină bogată de flori îl reprezintă cojile de banane. Mai concret, datorită cantității de fosfor, ele reprezintă un bun îngrășământ natural. Se folosesc fie tăiate și îngropate sub frunzele trandafirilor, fie le pulverizezi într-un blender, adaugi apă (dacă este necesar), le lași 15 minute, iar apoi aplici soluția direct pe sol sub trandafiri. 

Zaț de cafea 

Zațul de cafea este și el de mare ajutor. Conține azot și se presară puțin la baza florii sau adaugă un pic într-o grămadă de compost pentru a ajuta la îmbogățirea solului. Important este să fie folosit într-o cantitate mică, deoarece o doză mare poate răni trandafirii. 

Coji de ou

Calciul din cojile de ouă reprezintă un alt îngrășământ natural, și presărate la rădăcina florilor nu fac altceva decât să le ajute să înflorească de mai multe ori pe an și să se mențină sănătoase. Cum pot fi folosite: în pământul florilor amesteci coji zdrobite și le adaugi, sau le zdrobești și le presari pe stratul superior de sol în jurul trandafirului.

Lucerna

Lucerna se încadrează cu brio în topul plantelor care reușesc să acționeze ca un adevărat îngrășământ și oferă trandafirilor o doză substanțială de nutriență. Lucerna se adăugă direct în sol folosind o cană de, fie făina de lucernă, fie pelete, pentru fiecare tufa mare de trandafir, sau jumătate de cană pentru tufișurile mai mici. De asemenea, puteți adăuga în sol și un ceai de lucernă preparat prin înmuierea făinii sau a peletelor în apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
examen jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net