Cel mai important lucru din camera unui copil

Ultima actualizare:

    Sursa foto:  unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Camera copilului este acel loc magic în care micuțul își petrece o mare parte din timp. Este spațiul unde se joacă, se bucură și se odihnește. Și cum orice copil își dorește să aibă o cameră frumos amenajată, primitoare și plină de jucării, este important ca ea să confere și siguranță. Articolul de față vine în întâmpinarea oricărui părinte sau viitor părinte, care dorește să amenajeze camera copilului astfel încât să fie și practică și frumoasă.

Dormitorul copilului este cu siguranță locul cel mai viu și mai colorat spațiu al casei. Se poate decora și aranja după personalitatea și în funcție de nevoile lui. De pildă, poți accesoriza pereții cu tapet colorat, cu rafturi pentru cărți sau pentru jucării. De asemenea, în funcție de posibilitățile financiare, poți aduce culoare și lumină prin mobilier, covoare și ferestre mari, poți vedea și în galeria foto realizată de Chilipirul Zilei.

Atunci când alegi mobila, rafturile și dulapurile, asigură-te că piesele de mobilier sunt robuste și bine prinse în perete. Ancorarea mobilei este poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci când amenajezi camera micuțului. Conform fatherly.com, acest lucru se poate realiza în câțiva pași simpli. Nu ai nevoie decât de câteva dibluri și o trusă de scule.

Nuanțele mobilei pot fi crem, alb sau nuanțe deschise de lemn. Camerele copiilor se mai pot lumina și prin folosirea așternuturilor de pat deschise la culoare, a fotoliului sau a măsuței cu scăunele.

Totodată, instalează protecții pentru ușile dulapurilor. În felul acesta, vei crea pentru copil un loc sigur și confortabil unde se poate juca nestingherit. De asemenea, televizorul este recomandat să fie prins în perete și nu așezat pe o comodă sau altă piesă de mobilier. Ca urmare, camera va părea mai spațioasă.

Și tot pentru siguranța copilului, folosește capace pentru prize. În magazinele de bricolaj găsești capace speciale care protejează prizele.

Un alt obiect important care nu trebuie să lipsească din camera celui mic este veioza. Așezată pe o noptieră lângă pat, o veioză cu o formă interesantă, poate cu personajul preferat, va crea o atmosferă de basm.

Acestea sunt doar câteva sfaturi de amenajare a camerei unui copil. Părinții își pot pune imaginația la lucru, raportându-se atât la nevoile copilului, cât și la necesitatea de a-l ști în siguranță. Există o industrie întreagă cu obiecte, mobilier, tapet și jucării, dedicată copiilor de unde părinții pot să aleagă.

Nu în ultimul rând, este bine să ții cont și de preferințele lui, în materie de culori, dar și de personaje preferate. Astfel, pe lângă nelipsitele jucării, vei putea să îi înveselești și mai mult camera cu un covor inspirat din desene animate sau cu accesorii haioase.

image
image
image
image
image
image
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator