Cele mai sângeroase regine ale tuturor timpurilor! Elisabetha Bathory își totura propriile angajate

Ultima actualizare:

Nu doar unii bărbați au rămas în memoria colectivă ca lideri de temut, însetați de putere și de vărsare de sânge, ci și anumite femei. Iată care au fost cele mai de temut conducătoare și cum au înspăimântat o lume întreagă prin deciziile lor radicale!

Elisabetha Bathory a rămas în istorie datorită cruzimii sale fără margini
Elisabetha Bathory a rămas în istorie datorită cruzimii sale fără margini

Din istoria omenirii nu lipsesc poveștile dictatorilor care odată ajunși la putere au luat decizii care au produs multă suferință supușilor. Regine și împărătese, multe dintre ele și-au consolidat puterea nu prin democrație și legi în favoarea poporului, ci prin impunerea unui regim caracterizat de frica și teama de a nu fi aspru sancționat. Specialiștii sunt de părere că traumele din copilărie stau la baza caracterului draconic al femeilor care au strecurat spaima în viața locuitorilor pe care i-au condus. 

Citește și: Frumoasele din spatele bestiilor. Cum arată soțiile celor mai temuți dictatori

Regina Ranavalona avea un cult al personalității foarte dezvoltat

Una dintre cele mai crude conducătoare din istorie a fost Regina Ranavalona. Ea a condus  Regatul Madagascarului în perioada 1828-1861. Deși domnia ei a fost marcată de o perioadă înfloritoare din punct de vedere cultural și economic, din punct de vedere poltic și social situația a fost complet diferită. Toți cei care i s-au opus au fost uciși prin metode barbare și supuși chinurilor interminabile.

Regina Ranavalona avea un cult al personalității ieșit din comun
Regina Ranavalona avea un cult al personalității ieșit din comun

Wu Zetian, singura femeie cu harem de bărbaţi

Wu Zeitian a domnit în perioada 690 dhr-705 d.Hr în China și este una dintre cele mai puternice figuri politice din istoria acestei țări. Datorită frumuseţii şi a inteligenţei sale, a fost selectată să devină concubină pentru împăratul Taizong. Viața lângă acesta i-a declanșat setea de putere, iar Wu Zetian a conceput un plan pentru a deveni conducătoare într-o bună zi. 

Wu Zetian a fost singura femeie care a condus China
Wu Zetian a fost singura femeie care a condus China

Ajunsă la putere, a comis nenumărate fapte care au strecutat teama în inimile locuitorilor. Se spune că și-a manevrat fiii după bunul-plac pentru a-i ține departe de tron și că și-ar fi ucis soțul, nemulțumită de deciziile pe care acestea le lua. În plus, ar fi avut propriul harem de bărbați până la vârsta de 80 de ani!: 

Vezi și: Povestea uneia dintre cele mai aprige amante

Elisabetha Bathory, o frumusețe rapitoare care a ascuns un suflet hain 

Elisabetha Bathory a trăit acum 400 de ani în Ungaria medievală. Ea a crescut într-o țară răvășită de război și, încă de la o vârstă fragedă, a fost martora unor cruzimii greu de imaginat. Izovarele istorice au scos la iveală detalii șocante despre viața Elisabethei Bathory. Se pare că frumoasa contesă era un adevărat criminal în serie, care ucidea de plăcere! Ea și-ar fi torturat zeci de angajate, tinere care veneau la castel din dorința de a duce un trai liniștit și a o servi. Conform istoricilor, unele dintre angajate au fost unse cu miere și aruncate în mijlocul furncilor sau al albinelor! 

Citește mai multe despre cele mai sângeroase femei din istorie pe Adevărul 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net