Cine-a pus gunoiul în drum? „Operă de artă”, formată din două cutii de bere goale, aruncată din greșeală la tomberon

Ultima actualizare:

Două cutii goale de bere, expuse la muzeul LAM din Lisse, Țările de Jos, au ajuns la gunoi după ce un om de serviciu le-a aruncat. Acesta nu știa că au fost expuse ca „operă de artă”, sub numele de „Vremurile bune pe care le-am petrecut împreună”. Cutiile de bere, realizate de artistul Alexandre Lavet, au fost pictate manual, relatează The Guardian.

Instalația de artă modernă Vremurile bune pe care le-am petrecut împreună, a lui Alexandre Lavet
Instalația de artă modernă a fost ulterior mutată (Foto: alexandrelavet.fr)

„Operă de artă”, recuperată din tomberon și mutată într-o altă parte a muzeului

 „A presupus mult timp și un efort îndelungat pentru a fi create”, a declarat Froukje Budding, un reprezentant al muzeului olandez. Nu e de mirare că berile au fost aruncate, întrucât erau amplasate într-un colț al liftului muzeului: „Astfel de piese de artă sunt de multe ori special amplasate în locuri neobișnuite - precum cabina liftului. Încercăm să-i surprindem pe vizitatori”.

„Opera de artă” neobișnuită a fost recuperată imediat din tomberon, după ce curatoarea expoziției, Elisah van den Bergh, a observat dispariția ei.

  „Arta noastră încurajează vizitatorii să vadă obiectele de zi cu zi într-o lumină nouă”

„Acum am pus lucrarea într-un loc mai tradițional, astfel încât să se poată odihni după aventura asta”, a spus Budding, care a a subliniat că omul de serviciu, care tocmai începuse jobul la muzeu, nu a fost pedepsit: „El doar și-a făcut treaba”.

Sietske van Zanten, directorul muzeului, a declarat că: „Arta noastră încurajează vizitatorii să vadă obiectele de zi cu zi într-o lumină nouă. Prin expunerea lucrărilor de artă în locuri neașteptate, amplificăm această experiență și ținem vizitatorii în alertă”.

„Având în vedere acest lucru, este puțin probabil ca aceste cutii să rămână mult timp în același loc”, a mai spus spus Budding. 

Incidentul este cel mai recent dintr-un șir lung de întâmplări nefericite care au implicat instalații de artă modernă. În 2023, un tânăr care a spus că îi era foame a mâncat o banană ce fusese lipită de un perete ca parte a unei instalații a artistului italian Maurizio Cattelan, la o galerie din Seul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
crime europa jpg
7 front sosoaca jpg
busuioc jpg
gradina pixabay jpg
image png
padure jpg
trevi fountain 63052 1280 jpg
legume, gradinarit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net