Colier misterios, scos la licitaţie. Are 500 de diamante și se vinde pentru o sumă colosală!

Un colier cu 500 de diamante, dintre care unele ar fi fost extrase din piesa de artă care ar fi dus la condamnarea la moarte a Mariei Antoaneta şi a monarhiei franceze, va fi scos la licitaţie la Geneva în noiembrie. S-ar putea obţine pe el aproximativ 2,8 milioane $.

Colierul are 300 de carate. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA/WIKIPEDIA
Colierul are 300 de carate. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA/WIKIPEDIA

Colierul datează din secolul al XVIII-lea şi are aproximativ 300 de carate. De asemenea, acesta are o poveste plină de mister. Se ştie că la începutul secolului al XX-lea colierul a intrat în posesia marchizilor de Anglesey, o familie anglo-galeză care avea relaţii strânse cu familia regală britanică, relatează News.ro.

Bijuteria va fi vândută la 11 noiembrie
Bijuteria va fi vândută la 11 noiembrie

Marjorie Paget, marchiza de Anglesey, a purtat bijuteria la încoronarea regelui George al VI-lea în 1937, iar nora sa, Shirley Paget, a purtat-o la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în anul 1953. În anii ’60, colierul nu a mai fost în posesia familiei Anglesey. În schimb, acesta a apărut într-o expoziţie din 1976 la Muzeul American de Istorie Naturală din New York. Apoi a intrat în colecţia actualului proprietar, pe care casa de licitaţii Sotheby’s l-a descris ca fiind un important colecţionar asiatic. Bijuteria ar avea legătură cu celebrul caz al colierului cu diamante din 1784, un scandal care a izbucnit în urma acuzaţiilor că Maria Antoaneta nu a plătit pentru un colier extrem de scump. De fapt, o altă femeie care se dăduse drept regina Franţei îi falsificase semnătura.

Unele diamante ar fi aparţinut Mariei Antoaneta
Unele diamante ar fi aparţinut Mariei Antoaneta

Afacerea a fost doar unul dintre factorii care au contribuit la declanşarea Revoluţiei Franceze, care a dus la decapitarea Mariei Antoaneta. Diamantele colierului provin din minele Golconda din India - primele din lume care au fost descoperite şi industrializate. Colierul e compus din trei rânduri de diamante cu un ciucure ataşat la fiecare capăt. Aşa cum se obişnuia în secolul al XVIII-lea, bijuteriile puteau fi purtate în diverse moduri: cusute pe un articol de îmbrăcăminte sau în jurul gâtului, cu ciucurii atârnând sau legaţi într-un nod. Colierul va porni într-un turneu mondial care începe la Sotheby’s Londra, înainte de a ajunge la Hong Kong, New York, Singapore, Taipei, Dubai şi Geneva, unde va fi vândut la 11 noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
klaus iohannis epa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net