Copiii, cei mai afectați de efectele rasismului și ale discriminării! Raportul UNICEF

Ultima actualizare:

Noul raport UNICEF scoate la iveală modul în care copiii sunt discriminați în ceea ce privește accesul la servicii de sănătate, accesul la resurse guvernamentale și educație. Au fost analizate 22 de țări cu venituri mici și medii, iar observațiile arată că persoanele din comunitățile avantajate au șanse de două ori mai mari de a deține competențe de citire de bază.

image

NEW YORK, 18 noiembrie 2022 – Rasismul și discriminarea copiilor pe baza etniei, limbii și a religiei lor sunt răspândite în țări din întreaga lume, potrivit unui nou raport UNICEF publicat înainte Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Drepturi refuzate. Impactul discriminării asupra copiilor arată măsura în care rasismul și discriminarea influențează educația copiilor, sănătatea, accesul la o naștere înregistrată și la un sistem juridic echitabil și evidențiază dispariția la scară largă a grupurilor minoritare și etnice.

Rasismul și discriminarea sistematică expun copiii la lipsuri și la riscul excluziunii, care poate persista o viață întreagă”, a afirmat directorul executiv al UNICEF Catherine Russell. „Acest lucru ne afectează pe toți. Protejarea drepturilor fiecărui copil – indiferent cine este acesta și de unde provine – este cel mai sigur mod de a construi o lume mai pașnică, mai prosperă și mai dreaptă pentru toți”.

Potrivit noilor observații din raportul UNICEF, copiii din grupurile etnice, lingvistice și religioase marginalizate, din cele 22 de țări cu venituri mici și medii analizate, rămân cu mult în urma colegilor lor în ceea ce privește abilitățile de citire. În medie, elevii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani din grupul cel mai avantajat au șanse de peste două ori mai mari de a avea abilități fundamentale de citire decât cei din grupul copiilor defavorizați.

O analiză a datelor privind nivelul copiilor înregistrați la naștere – o condiție prealabilă pentru accesul la drepturile de bază – a constatat disparități semnificative între copiii din diferite grupuri religioase și etnice. De exemplu, în RDP Lao, 59 la sută dintre copiii sub 5 ani din grupul etnic minoritar mon-khmer au nașterile înregistrate, comparativ cu 80 la sută în rândul grupului etnic lao-tai.

Discriminarea și excluderea contribuie la perpetuarea sărăciei și condițiilor de trai mizere ceea ce rezultă într-o sănătate precară, nutriție deficitară, lipsa educației, probabilitate mai mare de încarcerare, rate mai mari de sarcină în rândul adolescentelor și rate de angajare și venituri mai scăzute la vârsta adultă.

Raportul prezintă și modul în care copiii și tinerii resimt povara discriminării în viața lor de zi cu zi. Un nou sondaj U-Report, care a generat peste 407.000 de răspunsuri, a arătat că aproape două treimi dintre respondenți consideră că discriminarea este frecventă în mediul lor, în timp ce aproape jumătate dintre ei sunt de părere că discriminarea a avut un impact semnificativ asupra vieții lor sau a unei persoane cunoscute.

Raportul subliniază, de asemenea, modul în care copiii și tinerii resimt discriminarea în viața lor de zi cu zi. Sondajul U-Report, care a generat peste 407.000 de răspunsuri, a constatat că aproape două treimi consideră că discriminarea este ceva comun în mediul lor, în timp ce aproape jumătate consideră că discriminarea a afectat viața lor sau a unei persoane pe care o cunosc într-un mod semnificativ.

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului și în fiecare zi, orice copil are dreptul la incluziune, la protecție și la șanse egale pentru a-și atinge potențialul maxim”, a declarat Russell. „Avem cu toții puterea de a combate discriminarea copiilor – în țările noastre, în comunitățile noastre, în școlile noastre, în casele noastre și în inimile noastre. Trebuie să folosim această putere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net