Cum alegi şi cum păstrezi verdeţurile

Ultima actualizare:

Profitaţi de verdeţuri! Pieţele sunt pline ochi cu legume de primăvară: ridichi, ceapă şi usturoi verde, spanac, urzici, salată, dar şi alte verdeţuri proaspete. „Trufandalele” sunt pentru toate buzunarele.

Reporterii Click! îţi spun cum să cumperi inteligent, cum să le păstrezi şi cât te costă să-ţi faci piaţa. 

Ţine ceapa verde în pungi de hârtie

Cum se alege? Cumpără ceapă verde cu bulbi albi şi frunzele de o culoare vie, verde. Evită ceapa care are bulbii curăţaţi de coajă şi pieliţă, pătaţi sau loviţi. De asemenea, evită să cumperi ceapă cu frunze veştede, rupte, lovite sau pătate.Apasă uşor pe bulbi dacă iese un sirop urât mirositor şi de culoare gălbuie înseamnă că interiorul nu este bun.

Cum se păstrează? Ceapa verde se păstrează la frigider, ferită de lumină şi ambalată în pungi de hârtie. Dacă doreşti să o consumi peste un anumit timp, nu o spăla! Apa va afecta frunzele, iar ceapa se va înmuia şi va putrezi.

  • Preţ: 1-2 lei legătura

Caserole de plastic pentru ridichi 

Cum se aleg? În primul rând, ridichile trebuie să fie tari, să-ţi dea senzaţia de prospeţime. Evită să cumperi ridichi moi, cu textura încreţită şi pulpa seacă. Ai grijă să nu fie putrezite! Motivul? Mulţi vânzători ţin ridichile în buchete, într-un borcan cu apă, pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp. Frunzele putrezesc şi pot afecta bulbul.

Cum se păstrează? Ridichile se păstrează fără frunze şi fără a fi spălate. Depozitează-le în caserole de plastic sau în pungi de hârtie la loc răcoros.

  • Preţ: 1,5-2 lei legătura

Urzicile se ţin în frigider maximum două zile 

Cum se aleg? Cumpără de la piaţă urzici cât mai fragede şi evită-le pe cele care sunt veştede şi foarte închise la culoare. Alege frunze proaspete şi tinere. Înainte de a le prepara curăţă-le de iarbă şi spală-le de mai multe ori până când apa rămâne curată.

Cum se păstrează? Urzicile nu se spală dacă vrei să le consumi peste o zi sau două. Se depozitează în frigider, în pungi de hârtie. Nu le ţine prea mult depozitate pentru că se vor veşteji.

  • Preţ: 20 lei kg

Păstrează salata în locuri întunecate 

Cum se alege? Salata verde este vedeta sezonului. Când cumperi, alege salată tânără, sănătoasă, cu frunzele subţiri şi culoare vie. Evită salata veştejită, cu frunze tăiate, rupte, murdare şi pătate.

Cum se păstrează? Salata se poate păstra într-un loc întunecat şi răcoros cum este frigiderul. Fereşte-o de umiditate sau apă pentru că se va veşteji mai repede. Salata nu ţine foarte mult timp, aşa că este recomandat să o consumi cât mai repede.

  • Preţ: salata verde -1,5-2 lei, salata creaţă – 3,5 lei

Spanacul, în pungi bine închise

Cum se alege? Alege frunzele de spanac de un verde închis, cu codiţe crude. Orice altă înfăţişare a spanacului îţi arată că e cules de prea multe zile şi e pe cale să se ofilească. Nu îl spăla decât înainte să îl foloseşti, pentru că altfel se va ofili mai repede. 

Cum se păstrează? Pune-l în frigider într-o pungă de plastic sau în folie alimentară de plastic, strânsă bine în jurul frunzelor astfel încât să nu rămână aer. Poate sta proaspăt până la 5 zile.

  • Preţ: 6 lei/kg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net