Cum arată cel mai scump Ferrari din lume. A fost vândut cu 52.000.000 $

Vânzare record! Un Ferrari roșu din 1962, unic în lume, a fost cumpărat cu aproape 52 de milioane de dolari (mai exact 51,705,000 de dolari) la o licitație organizată de agenția Sotheby's, la New York. În pofida acestui record, casa de licitații se aștepta ca mașina să se vândă cu mai mult, respectiv 60 de milioane de dolari.

image

A fost folosit în timpul cursei de la Le Mans

Modelul Scuderia Ferrari 250 GTO a fost folosit atât în timpul cursei de 24 de ore de la Le Mans, cât şi la cursa de o mie de kilometri de la Nürburgring, din Germania, în urmă cu șase decenii. Autoturismul are un motor de 4 mii de centimetri cubi şi poate atinge o viteză de 280 de kilometri pe oră.

Pedigree-ul său sportiv este bine documentat, ajungând pe locul al doilea la cursa din Nürburgring în 1962. A fost condus la cursa de 24 de ore de la Le Mans în același an, de Lorenzo Bandini.

Acesta a devenit astfel cel mai scump Ferrari vândut vreodată. În 1967, acest model și-a găsit drumul spre Statele Unite. A fost prezentat la evenimente de-a lungul ultimelor decenii, au stat în grija mai multor proprietari pe termen lung, inclusiv vânzătorul, care deține mașina de 38 de ani. Fără îndoială, toți acești factori au contribuit la creșterea prețului de vânzare. Jim Jaeger, un colecționar proeminent din Ohio și co-fondator al companiei de radare Escort, a deținut mașina timp de aproape patru decenii înainte de vânzare. Noul proprietar a rămas anonim, potrivit casei de licitații Sotheby's.

Acest model eclipsează fostele vânzări Ferrari care au fost vândute cu prețuri record, inclusiv o vânzare de 48,4 milioane de dolari a unui 250 GTO 2018 Monterey, un  Stirling Moss 1957 335S care a adus 35,8 milioane de dolari în 2016 și un 250 GTO de 38 de milioane de dolari care s-a vândut în Monterey în 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net