Cum cureți aurul la tine acasă

Bijuteriile, fie din aur sau argint, acumulează și ele murdărie. În timp, din cauza murdpriei, își pierd din strălucire. În plus, nu este igienic să ai bijuterii murdare, mai ales pe degete. Azi vom învăța împreuna cum cureți aurul la tine acasă!

Bijuteriile nu trebuie supuse stresului mecanic. Inelele nu se poartă în timpul activităților fizice intense, la gătit sau la saună. Cu toate că unii respectă aceste reguli, aurul își pierde din strălucire, în timp.

Și asta pentru că produsele cosmetice și chimice, de uz casnic, se lipesc de aur. Bijuteriile mai sunt afectate și de apă, soare sau aer. Pietrele semi-prețioase își pierd și ele strălucirea din cauza prafului și a grăsimii.

Cum se curăță aurul roșu

E cel mai frecvent material pentru bijuterii pentru uzul zilnic. Bijuteriile din aur roșu pot fi curățate cu ușurință. Ai nevoie de o linguriță de detergent de spălat vase, 200 ml de apă, un bol și un șervețel moale. Pune bijuteria în bol și toarnă peste ea amestecul de mai sus. Pune o crăticioară la foc mic în care torni bijuteria și amestecul. Lasă la fiert 10-15 minute, clătește și usucă. O altă variantă e să lași bijuteria în ser fiziologic, 12 ore.

Cum cureți bijuterii fără pietre

Cel mai simplu mod de a curăța o bijuterie ce nu conține niciun fel de piatră e cu oțet de mere. Lasă bijuteria la ”înmuiat” câteva minute, apoi freac-o bine cu o periuță de dinți veche și o cârpă curată.

Află pe clickpentrufemei.ro cum cureți aurul alb!

Pune aspirină în mașina de spălat! Rezultatul te va surprinde

Cum te păcălești atunci când cumperi carne din supermarket

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
cub andi moisescu png
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg