Cum îți pregătești casa pentru sărbători: 5 sfaturi la îndemână


    Cu cât începi mai din timp, cu atât mai repede vei reuși să pui casa la punct pentru perioada sărbătorilor de iarnă.foto: Shutterstock
Cu cât începi mai din timp, cu atât mai repede vei reuși să pui casa la punct pentru perioada sărbătorilor de iarnă.foto: Shutterstock

Perioada sărbătorilor de iarnă este plină de magie, culoare și căldură. Însă, pe lângă binemeritatele zile de relaxare, este important să te pregătești cum trebuie și să pui la punct toate detaliile legate de amenajarea casei, cumpărături, curățenie și alte lucruri care sunt de făcut pe lista ta.

Și cum nu e bine să lași totul pe ultimul moment, când riști să te aglomerezi și să simți că nu faci față, perioada premergătoare sărbătorilor este ideală pentru a-ți pregăti casa. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos:

Începe curățenia generală

Bineînțeles, primul lucru pe care îl ai de făcut este să pui totul în ordine în casă și să faci curat. Apucă-te de curățenie cu cel puțin o săptămână înainte de Crăciun. Începe prin a aduna în cutii lucrurile pe care nu le mai folosești. Dacă unele dintre ele sunt încă în stare bună, ai putea să le donezi. În acest fel vei face și o faptă bună de sărbători.

Apoi, șterge praful, aspiră și curăță bine suprafețele din baie și din bucătărie, dar și electrocasnicele. Cu ocazia asta le poți pune în ordine și le poți păstra la îndemână pe cele de care vei avea nevoie atunci când o să pregătești masa de sărbători. Nu uita să aerisești puțin camerele, măcar pentru zece minute.

Creează un decor festiv

Acum am ajuns la partea preferată. Odată ce casa este în ordine și este curățenie, este momentul să aduci spiritul sărbătorilor înăuntru. Decorarea casei de Crăciun creează atmosfera perfectă pentru sărbători, așa că e cazul să treci la treabă. Folosește orice fel de decorațiuni preferi, însă, dacă vrei să ai o casă decorată într-un stil aparte, atunci poți opta pentru decoratiuni craciun handmade.

Partea bună este că poți implica toată familia pentru a face decorațiuni handmade, iar dacă ai copii mici, treaba va deveni mult mai interesantă și distractivă. În plus, în acest fel ai ocazia să petreci timp de calitate cu familia și să simțiți împreună spiritul sărbătorilor de iarnă. Zâmbetele și buna dispoziție cu siguranță nu vor lipsi.

Mergi la cumpărături

În mod inevitabil, în magazine se vor forma cozi interminabile odată ce Crăciunul se apropie, așa că ar fi o idee bună să începi să îți faci din timp lista de cumpărături. Același sfat este valabil și dacă alegi să comanzi online, deoarece oamenii vor plasa multe comenzi și îți va fi dificil să găsești un curier.

De regulă, poți face cumpărăturile cu o săptămână înainte de Crăciun, cât mai de dimineață, ca să nu prinzi aglomerat. Cu ocazia asta mai poți achiziționa și diferite decorațiuni pentru masa festivă. Bineînțeles, dacă ai timp, le poți face manual, astfel încât să aibă o notă cât mai personală.

Nu uita de lumini

Nu doar decorațiunile aduc spiritul sărbătorilor în casă, ci și sursele de lumină. Acestea reprezintă unul dintre elementele cheie ale decorării de Crăciun. Montează o instalație de lumini la exteriorul casei. În interior poți opta pentru lămpi, lumânări sau instalații cu beculețe, montate în zonele în care vrei să atragi atenția. Cu cât ai mai multe luminițe, cu atât casa va arăta mai primitoare și mai caldă.

Fă provizii de produse esențiale

În perioada sărbătorilor multe magazine vor fi închise, așa că ar fi bine să te asiguri că nu vei rămâne fără produsele esențiale. Fă o verificare a casei și vezi dacă ai suficiente produse de îngrijire, pastă de dinți, șampon sau săpun. Același lucru este valabil și pentru bucătărie, mai ales că vei găti mult și nu ai vrea să rămâi fără zahăr sau făină când chiar ai nevoie.

Așadar, pentru a avea siguranța că ai casa pregătită de sărbători, începe din timp și organizează-te cât mai bine. Doar așa vei reuși să te relaxezi din plin în zilele de sărbătoare și să te bucuri de clipe minunate alături de familie.

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
horoscop bani jpg
cub cristina cioran png
cub horoscop iertare png
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg
Cutremur la granita Turciei cu Siria  6 februarie 2023  Foto Epa Efe
FotoJet jpg