Cum să impresionezi la prima întâlnire

Ultima actualizare:

    Dacă vrei să mai existe o «a doua», fii atent la micile detalii!
Dacă vrei să mai existe o «a doua», fii atent la micile detalii!

Prima întâlnire. Emoţii, planuri, aşteptări. Vrei să impresionezi, vrei ca totul să iasă perfect. Pentru asta, trebuie să fii atent la o mulţime de aspecte: cum te îmbraci, ce vorbeşti, cum te porţi, ce greşeli trebuie să eviţi. Toate acestea fac diferenţa dintre o ieşire de câteva ore şi o relaţie de-o viaţă.

Cum te îmbraci

Îţi doreşti cu siguranţă să arăţi cât mai bine la prima întâlnire şi cauţi în garderobă cele mai frumoase haine. 

Cum să fie ele? Nici prea elegante, nici prea extravagante, nici prea mulate şi sexy. Trebuie să alegi ceva care să-ţi stea bine, să fie potrivit vârstei tale, dar şi locului în care mergeţi. 

Pentru femei, este greşit să poarte o fustă prea scurtă, un decolteu prea adânc, haine prea mulate. 

Unde mergeţi

Cel mai indicat este să alegeţi un loc liniştit, la o ceainărie sau la un restaurant, să puteţi vorbi şi să vă cunoaşteţi. 

Dacă ideea de a petrece câteva ore faţă în faţă, la masă, ţi se pare cumva intimidant, poţi alege o activitate mai dinamică, interactivă, cum ar fi un biliard, bowling, patinoar etc. 

Evitaţi să mergeţi la film sau la teatru, acestea fiind locuri în care nu aveţi ocazia să vorbiţi şi să vă cunoaşteţi.

Subiecte de conversaţie

Oricât ai arăta de bine, până la urmă nu cu asta îl cucereşti pe celălalt, ci cu ce ai în cap, ce vorbeşti, cum te porţi. Pune întrebări, dar vorbeşte şi despre tine. 

În definitiv, niciunul din voi nu e la interogatoriu, ci trebuie să aveţi o conversaţie care să curgă natural. Fii deschis în ceea ce te priveşte, spune-i lucruri amuzante, vesele, fă glume şi creează o atmosferă destinsă. 

Nu este momentul acum, la prima întâlnire, să discutaţi despre probleme personale, politică, bani, traume şi amintiri neplăcute. 

Cine plăteşte

Codul bunelor maniere spune că plăteşte cel care invită.

simeon stalpnicul png

Atunci când îi spui cuiva „te invit în oraş”, e frumos să plăteşti tu. 

Inclusiv o femeie care îşi invită partenerul de afaceri la masa de prânz va plăti ea. Însă la o primă întâlnire romantică, dacă invitaţia la masă a fost făcută de bărbat, tot el este cel care va achita, elegant, nota. 

Frumos este ca domnişoara să se ofere şi ea să-şi achite consumaţia şi chiar să o facă dacă partenerul nu schiţează niciun gest de refuz.

Sfaturi pentru bărbaţi

– Fii punctual. E frumos să ajungi tu înaintea ei, iar dacă ea întârzie, treci cu vederea. Comentarii pline de reproş nu ar face altceva decât să strice din start atmosfera.

simeon stalpnicul png

– Fii un gentleman. Deschide-i uşa, ţine-i scaunul când se aşază sau haina, la plecare. 

– Chiar dacă insistă să plătească şi ea, e frumos să achiţi tu prima dată consumaţia, în special dacă tu ai invitat-o.

– Să îi ceri constant părerea legat de unde să mergeţi, ce să faceţi, formulări de genul „nu ştiu, tu ce zici...” dau impresia că nu eşti sigur pe tine. Fii mai hotărât şi asumă-ţi decizii.

– Ţine-ţi mâinile acasă. E exclus să încerci o apropiere fizică la prima întâlnire. Rişti să pari disperat.

– La despărţire, o strângere de mână sau un sărut pe obraz sunt acceptate.

Sfaturi pentru femei

simeon stalpnicul png

– Nu te machia excesiv, evită stratul gros de fond de ten şi rujul hidratant care lasă urmă pe pahar. Niciun bărbat nu se dă în vânt după aşa ceva. Nici parfumul în exces nu e indicat.

– La masă, dacă mănânci ca o vrăbiuţă şi laşi jumătate din porţie în farfurie, nu va crede despre tine că eşti mai slabă, mai delicată. Mănâncă normal şi vei da senzaţia că eşti normală.

– Stabileşte limite. Oricât de bine ar arăta partenerul tău, sexul la prima întâlnire este total contraindicat.  

– Nu-ţi butona telefonul şi evită să porţi conversaţii telefonice lungi, de faţă cu el. Răspunde la apeluri doar dacă este ceva urgent.

– După întâlnire, rezistă tentaţiei de a-i scrie sau a-l suna să-i spui cât de bine te-ai simţit. Lasă-l pe el să facă primul pas.

image
image
image
image
image
image
masina de spalat webp
vin rosu jpg
calendar shutter jpeg
cafea freepik jpg
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net