Cum să-ţi găseşti iubit în 10 zile

Ultima actualizare:

Ziua Îndrăgostiţilor s-a inventat parcă să le facă în ciudă celor singuri. Peste tot vedem bărbaţi cumpărând flori, cupluri fericite, ţinându-se de mână, inimioare, dulcegării şi filme de dragoste. Vrei să ai şi tu cu cine împărţi acea zi, să ieşi la întâlnire simţind fluturi în stomac? Atunci ia măsuri! Ai 10 zile la dispoziţie ca să-ţi găseşti jumătatea.

Se spune că Făt Frumos nu-ţi bate peste noapte la uşă şi că trebuie să faci şi tu ceva să-l găseşti, să ieşi din casă, să cunoşti oameni. Ei bine, în epoca internetului, nu mai e nevoie să „părăseşti incinta”. Cel mai rapid este să-ţi găseşti jumătatea din faţa calculatorului. Cum suntem cam presaţi de timp în această perioadă, site-urile de dating sunt cea mai la-ndemână soluţie. De altfel, potrivit statisticilor, ianuarie e cea mai activă lună pe astfel de reţele de socializare. Acest lucru este pus pe seama faptului că melancolia sărbătorilor petrecute fără un partener ne ajunge din urmă, dar şi că urmează Valentine’s Day. “Chiar dacă mulţi susţin că nu sunt neapărat ataşaţi de ideea de a marca Ziua Îndrăgostiţilor (doar puţin peste 30% o consideră o zi specială), mai toţi acţionează paradoxal, fiind foarte activi în perioada aceasta pe site”, a declarat Flori Dragomir, vicepreşedinte Sentimente.ro. Printre miile de utilizatori care îşi caută jumătatea pe internet, poate este şi cel destinat ţie. Îl poţi găsi în 7 paşi simpli.

Fă-ţi cont pe un site de dating. 1 din 3 relaţii încep online, arată statisticile internaţionale, iar studiile confirmă că o relaţie începută pe o reţea de dating are cu 30% mai multe  şanse de reuşită. În plus, aşa ai acces la o mulţime de persoane pe care altfel ar fi imposibil să le cunoşti într-un timp scurt. 

Foloseşte un nume adecvat. Inspiri mai multă încredere dacă foloseşti un nume apropiat de cel real. MitzyPitzy25 sau Bărbosssssul76 nu sunt chiar cele mai potrivite pe un site unde încerci să-ţi găseşti sufletul pereche. Nu trebuie să îţi faci cont cu numele din buletin, însă un nume potrivit va arăta cât de serios eşti.

Completează-ţi profilul. Dacă dai cât mai multe detalii şi completezi toate căsuţele, cel/cea care îţi va vizualiza profilul te va considera o persoană serioasă. „Fotografia e prima care atrage atenţia, fiind un punct de plecare în conversaţie. Foloseşte una recentă!”, te îndeamnă Flori Dragomir.

Nu minţi! Fie că vorbim de profil, de primele discuţii sau de intenţiile tale, e important să fii sincer. Mulţi recunosc că au cosmetizat vârsta  şi greutatea (femeile) sau înălţimea  şi venitul (bărbaţii). Indiferent de motiv, minciuna are picioare scurte, iar prima întâlnire în offline poate fi o mare dezamăgire dacă începi relaţia cu minciuni, chiar aparent nevinovate.

Comportă-te natural. “Bună, ce faci?” e cea mai utilizată formulă de salut, arată statisticile. Potrivit lui Flori Dragomir, femeile vor ca bărbaţii să vorbească elegant, să nu facă greşeli de exprimare şi să fie buni ascultători. Bărbaţii îşi doresc ca femeile să fie sincere, directe şi hotărâte. 

Fii selectivă şi nu pierde timpul dacă vezi că nu-i de tine! Odată ce  ştii ce vrei, nu încerca să te întâlneşti cu cât mai mulţi oameni, ci cu aceia care corespund criteriilor tale. A vorbi cu persoane care îţi ridică semne de întrebare (nu neapărat alarme, ci poate aveţi viziuni şi pasiuni diferite) înseamnă să vă pierdeţi timpul. 

Ieşi la întâlnire! Dacă simţi că o conversaţie se leagă uşor, nu te opri la discuţii online. Verifică dacă există chimie  şi în offline. Acesta e “examenul” final. Prima întâlnire în offline are loc în maximum două săptămâni de la prima discuţie pe site, arată statisticile.

Cele mai populare site-uri şi aplicaţii pe mobil

Există mai multe site-uri de dating unde îţi poţi căuta sufletul pereche: matrimoniale.ro, sentimente.ro, cuplari.ro, ecupidon.ro, primalove.ro sau e-dragoste.ro. Chiar şi pe telefon sunt aplicaţii ce conţin imense baze de date cu persoane singure: Tinder,  OK Cupid, Zoosk, Plenty of Fish (POF) sau Loveflutter. 

image
image
image
image
image
image
cutremur napoli jpg
Persoane se plimbă în parcul IOR într-o zi în care temperatura a depășit mult media perioadei -18 ianuarie 2023. Inquam Photos / George Călin
linii avion cer buna jpg
accident copil iasi jpg
paianjen Phoneutria nigriventer jpg
banner pensii png
Dumitru Buzatu jpeg
image
actualitate.net