Cum te organizezi cu 14 zile înainte de Crăciun

simeon stalpnicul png

De azi în două săptămâni vom sărbători Crăciunul, iar în această perioadă vei fi extrem de ocupată: va trebui să faci curăţenie în casă, să cumperi alimentele pentru masa festivă, să alergi după cadouri pentru cei dragi. Însă, dacă nu ştii cum să te organizezi, s-ar putea ca Sărbătorile să te prindă foarte obosită.

Uite ce trebuie să faci pentru un Crăciun liniştit!

Înainte cu 2 săptămâni

- Fă curăţenie generală

Acum este momentul să duci la curăţat covoarele şi mochetele, să speli draperiile şi perdelele, geamurile, tapiseria canapelelor, a fotoliilor sau scaunelor. Aspiră în întreaga casă şi şterge praful, mai ales cel acumulat după obiectele de mobilier. Pregăteşte din timp locul unde va fi împodobit bradul. Nu uita de bucătărie! Spală gresia şi plăcile de faianţă pătate cu grăsime sau ulei. Curăţă în locurile greu accesibile de sub aragaz şi frigider. Nici baia nu trebuie neglijată. Înarmează-te cu produse speciale şi curăţă obiectele sanitare de rugină, calcar sau alte pete.  

– Alege cadourile pentru cei dragi

Este timpul să pleci la cumpărături. Nu lăsa această activitate pe ultima sută de metri pentru că în apropierea Sărbătorilor magazinele vor fi arhipline şi te vei călca în picioare cu alte sute de cumpărători grăbiţi. În plus, este posibil ca ceea ce cauţi să nu mai găseşti. Deci, înarmează-te cu timp şi răbdare şi colindă magazinele. Pentru această activitate ar trebui să ai la dispoziţie o zi întreagă. Vei avea timp să cauţi ofertele, discount-urile şi preţurile cele mai avantajoase.

Înainte cu 7 zile

– Aprovizionează-ţi cămara

Este recomandat ca alimentele pentru masa de Crăciun să fie cumpărate în această perioadă. Gândeşte-te foarte bine la ce preparate doreşti să serveşti la masă şi fă o listă cu toate ingredientele pe care trebuie să le cumperi. Consultă-te cu familia ta şi încearcă să nu uiţi nimic: băuturi, alimente, dulciuri etc. Alege ore matinale sau foarte târzii pentru a evita aglomeraţia. Cumpără exact cât ai nevoie! Urmăreşte ofertele şi discount-urile. Cu o săptămână înainte de Sărbători ar trebui să cumperi alimente neperisabile precum ulei, făină, zahăr, orez, pastă de tomate etc. Tot în această perioadă poţi cumpăra şi carnea pe care o vei pregăti pentru sarmale şi friptură. Asta, cu condiţia să o păstrezi în congelator la -18 grade Celsius.

Înainte cu 5 zile

– Pregăteşte decoraţiunile pentru brad şi casă

Pentru a nu te aglomera în Ajun de Crăciun, decoraţiunile trebuie să fie pregătite de pe acum. Scoate-le din cutii, alege-le pe cele cu care vrei să ornezi pomul şi masa festivă şi depozitează-le undeva la îndemână. Verifică instalaţiile de brad pentru a nu avea vreo surpriză neplăcută în Ajun, când ai putea constata că nu funcţionează.

Înainte cu 3 zile

– Cumpără bradul de Crăciun

Pieţele sunt pline cu brazi scoşi la vânzare, iar ofertele sunt pentru ­toate buzunarele. Asta, dacă îţi doreşti un brad natural. Unul artificial poate fi achizi­ţionat din hypermarket. Orice ai alege, fă-o cât mai repede pentru că în curând va trebui să-l împodobeşti. Dacă alegi un brad natural, trebuie să ştii că acesta se păstrează în balcon, la temperaturi scăzute. Nu îi desface ambalajul din plasă pentru a nu i se lăsa crengile.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
infidelitate jpeg
image
image
image
image
image
image
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg