Curiozitatea față de partener, față de cine este el, cultivă intimitatea în relaţie


    Secretul pentru a avea o relație mai pasională şi de lungă durată este curiozitateafoto: 123RF
Secretul pentru a avea o relație mai pasională şi de lungă durată este curiozitateafoto: 123RF

Secretul pentru a avea o relație mai pasională şi de lungă durată este curiozitatea. Când ești curios în legătură cu persoana iubită, înseamnă că ești curios în legătură cu lumea acesteia și cu tot ce se află în ea.

Să zicem că iubitului tău îi place foarte mult să meargă la cinema. S-ar putea ca tu să nu îți dorești să mergi, dar o faci, pentru că nu este vorba despre a viziona pur şi simplu un film, ci despre a arăta că vrei, de fapt, să afli mai multe despre partener. Astfel de lucruri vor cultiva intimitatea și vor ajuta la construirea unei legături mai puternice și mai fericite între voi doi.

Curiozitatea nu înseamnă doar a te angaja în activități pe care partenerul dorește să le facă, ci și curiozitatea față de el ca persoană. Acest lucru permite o mai bună comunicare între voi. Uneori, avem tendința de a ajunge la anumite concluzii și de a face anumite presupuneri. Poți constata, de exemplu, că îți judeci partenerul de viaţă pentru anumite obiceiuri pe care le are sau pentru deciziile pe care le ia.

Când te apropii de persoana iubită în acest mod, este foarte ușor să interpretezi greșit situațiile, să îi rănești sentimentele și să provoci discuții inutile. De exemplu, partenerului tău îi poate fi greu să vorbească despre sentimentele lui și, drept rezultat, se interiorizează foarte mult și se închide în el în timpul unor conversații importante. Acest lucru îți poate da impresia că nu îi pasă de sentimentele tale. În loc să te grăbești să tragi anumite concluzii, încearcă să vezi situația din perspectiva lui. Acest lucru îi oferă acestuia oportunitatea de a lăsa jos „zidurile“ și de a se deschide, astfel încât vei afla lucruri pe care nu le-ai știut despre el. Vă veți apropia și conecta mai mult unul cu celălalt.

Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
eticheta alimente jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
mihai voropchievici jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
cub ioana ilie nastase png
FOTO Valer Kovacs
shutterstock carbune
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
romania 1894741 1920 jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg