De ce a murit Toma Caragiu la cutremurul din 1977. Greșeala fatală pe care a făcut-o marele actor

Ultima actualizare:

Au trecut 46 de ani de când Toma Caragiu și-a pierdut viața în cel mai devastator cutremur de pe teritoriul României. În acele clipe de coșmar, unul dintre marii noștri actori a făcut o greșeală impardonabilă care l-a costat viața.

De ce a murit Toma Caragiu la cutremurul din 1977
De ce a murit Toma Caragiu la cutremurul din 1977

Pe data de 4 martie, România a fost lovită de un cutremur care a produs multă durere și suferință. Printre victimele acelei tragedii s-a aflat și marele Toma Caragiu. Actorul avea doar 51 de ani în momentul în care și-a pierdut viața.

De ce a murit, de fapt, Toma Caragiu la cutremurul din 1977

Pe 4 martie se împlinesc 46 de ani de când actorul din „generația de aur” a plecat într-o lume mai bună. Toma Caragiu a murit în timpul cutremurului devastator din 1977. Legendarul actor a murit sub dărâmăturile blocului unde locuia. Legendarul artist a făcut atunci o greșeală uriașă.

Cadavrul lui Toma Caragiu a fost identificat de către cascadorul Mircea Pascu, care l-a recunoscut, printre ruinele blocului, după ochelari, potrivit Antena 3.

În timp ce se producea cutremurul, Toma Caragiu a fugit pe scările imobilului, acestea prăbușindu-se primele. Alături de el se afla și regizorul Alexandru Bocăneț. Episodul a fost confirmat de actorul Costel Constantin într-o emisiune difuzată în mediul online. Totodată, acesta și-a amintit că se afla la o petrecere în momentul seismului. Actorul a relatat clipele de coșmar prin care a trecut atunci alături de soția sa.

Vezi și: Toma Caragiu, alți artiști și scriitori morți la cutremurul din ʼ77

„Au fugit pe scări, și scările s-au prăbușit primele. Așa au murit și Toma și Andu Bocăneț”

„Pe 4 martie, când era și ziua de naștere a soției mele. Noi eram undeva la o petrecere, în Balta Albă, la un bloc cu 11 etaje, eram la etajul 7, ne-a dat cu capul de pereți, ne-a spart toate sticlele care erau pe balcon, dar nu am pățit nimic.  

Ne-am urcat în mașină, am plecat spre centru și am trecut prin fața barului și am văzut tot blocul răsturnat jos, de la etajul 2. S-a rupt.

Pe masa unde erau whiskey-ul și toate acelea, erau bucăți de moloz, și ei, de frică – dacă rămâneau acolo, nu pățeau nimic, decât că aveau niște moloz în cap – au fugit pe scări, și scările s-au prăbușit primele. Așa au murit și Toma și Andu Bocăneț”, a povestit Costel Constantin.

Cutremurul din 1977 a produs pagube uriașe

În seara zilei de vineri 4 martie 1977, România a fost zguduită de un puternic cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter. Seismul a provocat cele mai mari pagube produse de un fenomen natural din istoria României.

În total, 1.578 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 11.321 de persoane au fost rănite. Un număr de 32 de clădiri de înălţime mare sau medie s-au prăbuşit în Capitală, iar 32.900 de locuinţe au fost grav avariate la nivel naţional. Aproximativ 200.000 de oameni au fost afectați de acel cutremur.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net