De ce au blugii acel buzunar mic din dreapta? Explicația te va da pe spate

Ultima actualizare:

    Buzunarul mic are o întrebuințare cât se poate de logicăFoto: captură video
Buzunarul mic are o întrebuințare cât se poate de logicăFoto: captură video

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată în viață de ce au blugii acel buzunari mic din drepata, numit „al cincliea buzunar” de către specialiști. Este cazul atât celor femeiești, cât și celor bărbătești. Unii cred că acolo se depozitează mărunțișul sau că acolo îți poți pune obiecte mici precum bricheta, însă explicația este cu totul alta.

Primii blugi au fost lansați în anul 1853, fiind creați de Levi Straus. Erau haine făcute special pentru clasa de jos, care nu își permitea o vestimentație luxoasă. Erau făcuți dintr-un material dur și rezistent, fiind folosiți mai ales de mineri. Buzunarul mic avea o întrebuințare încă de atunci. Minerii puneau acolo pepitele de aur pe care le găseau, pentru a nu le pierde în buzunarele mari.

În anul 1905, blugii au devenit o modă, mai ales în Statele Unite ale Americii. De data aceasta, erau preferați de toate clasele sociale, iar buzunarul mic a devenit locul de depozitare a ceasului de buzunar cu lanț din argind sau din aur. Mai ales văcarii (cowboy) foloseau acel buzunar mic pentru a-și depozita ceasurile.

Ceasurile de buzunar au rămas în trecut, însă blugii încă au acel buzunar mic. Firma Levis susține că este un loc ideal de a depozita brelocuri mici, dar și pentru că, în timp, se decolorează și le dă blugilor un aspect adorat de iubitorii de blugi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net