De ce e bine să facem sex cât mai des?

image
Atunci când vreţi să fiţi în formă şi să aveţi o stare de fericire tot timpul faceţi sex cât mai desfoto: shutterstock

Atunci când vreţi să fiţi în formă şi să aveţi o stare de fericire tot timpul faceţi sex cât mai des. A fost dovedit ştinţific şi medical că sexul are beneficii în ceea ce priveşte sănătatea fizică, emoţională şi psihică a individului, în afara plăcerii propriu-zise.

Din perspectiva emoţională, o frecvenţă sexuală ridicată contribuie la un sentiment de tinereţe, vigoare în cuplu, partenerii se simt mai dinamici, mai plini de viaţă, mai calmi şi mai puţin irascibili. Persoanele cu o viaţă sexuală activă manifestă un nivel scăzut de insecuritate şi un nivel crescut al angajamentului faţă de partener. Astfel, se poate spune că sexul este un adevărat tonic în ceea ce priveşte stresul.

Din punct de vedere medical, sexul regulat reduce crampele menstruale, îmbunătăţeşte digestia şi memoria, contribuie la un somn liniştit, reduce stresul şi nivelul de oboseală din organism, având un efect terapeutic pentru sistemul imunitar. Activitatea sexuală stimulează totodată şi activitatea cerebrală.

În contextul unei vieţi sexuale împlinite longevitatea partenerilor creşte, psihologii explicând acest lucru şi prin ajutorul şi sprijinul reciproc acordat în viaţă. Luând în considerare aceste efecte benefice ale activităţii sexuale, cuplurile trebuie să-şi menţină o atitudine pozitivă şi sănătoasă faţă de sex, experimentând noi activităţi sexuale, plăcute pentru ambii parteneri. Spre deosebire de problemele financiare care pot afecta o relaţie, pasiunea şi sexul sunt două lucruri pe care le putem controla noi înşine, stâpâni fiind pe mintea şi trupul nostru.

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
image png
BeFunky collage (39) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
regina letizia (5) jpg
image
image
image
image
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg
Care sunt marile provocari atunci cand iti cauti un job si cum sa treci peste ele jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg