De ce nu au femeile chef de sex. Ce le influenţează libidoul?


    Dorinţa sexuală depinde de satisfacţia în cuplu şi de relaţia femeii cu propria ei feminitate şi sexualitatefoto: 123RF
Dorinţa sexuală depinde de satisfacţia în cuplu şi de relaţia femeii cu propria ei feminitate şi sexualitatefoto: 123RF

Dorinţa, plăcerea şi satisfacţia sexuală a unei femei sunt, în primul rând, o problemă a cuplului. Dorinţa sexuală depinde de satisfacţia în cuplu şi de relaţia femeii cu propria ei feminitate şi sexualitate. Contrar unor convingeri atât de greşite, cum că sunt femei „frigide sau că problema, „vina, este a bărbatului, ca el nu este „priceput, „performant sau că este egoist. Invinovăţirea şi ruşinea inrăutăţesc problemele sexuale ale cuplului şi ale femeii.

Este adevărat că sunt şi factori externi care au o influenţă (un stres intens la muncă sau alte crize ale cuplului, un deces în familie), însă cele mai frecvente cauze au legătură cu viaţa cuplului şi cum el se adaptează.

Ambii parteneri au nevoie să fie satisfăcuţi, să simtă plăcere, să simtă dorinţă şi erotism. Femeia are nevoie să îşi recâştige responsabilitatea asupra propriei sexualităţi, să fie conştientă de propriile nevoi sexuale şi, în cuplu, împreună cu partenerul, să recâştige dorinţa, plăcerea sau erotismul. Să fie receptivă la stimularea sexuală din partea partenerului. Pasiunea nu este acelaşi lucru cu „chimia, care este un fenoment biologic mai puţin sub controlul nostru.

Pasiunea este, însă, o experienţă emoţională care poate fi influenţată de ceea ce facem şi de modul în care gândim. Dorinţa porneşte de la modul în care gândim despre sexualitate şi relaţia cu partenerul.

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
calarasi transport agabaritic in judetul calarasi foto arhiva drdp constanta
O femeie din Texas a fost găsită de familie la aproape 51 de ani după ce a fost răpită de bona sa. Foto: Captură video YouTube
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO