De necrezut! Ce au putut scoate medicii din stomacul unei fetițe de 13 ani. Obiceiul care i-a pus viața în pericol

Ultima actualizare:

Medicii din India au rămas șocați! O pacientă de 13 ani a ajuns la operație, după ce, vreme de 7 ani, un obicei nociv i-a distrus sănătatea. E incredibil ce au reușit să scoată din stomacul ei, după intervenția care a durat o oră și jumătate!

Medicii au fost uimiți de ce au putut găsi în stomacul fetiței. Sursa foto: Jam Press/ Australscope
Medicii au fost uimiți de ce au putut găsi în stomacul fetiței. Sursa foto: Jam Press/ Australscope

O minoră de 13 ani a ajuns pe mâna medicilor după ce, vreme de 7 ani, și-a mâncat propriul păr și și-a ros unghiile. Ceea ce s-a întâmplat cu ea nu este primul caz de acest gen, căci totul are o explicație medicală. 

Obiceiul pe care l-a avut copila poartă denumirea de Sindromul Rapunzel și este cauzat de mâncatul compulsiv al părului. Este ceva rar ce afectează puține persoane la nivel mondial și pare, la prima vedere, greu de înțeles. De punctat este faptul că femeile sunt mai afectate de acest sindrom care se manifestă prin mâncarea compulsivă a părului și, automat, înghițirea acestuia. 

Medicii au scos din stomacul fetei de 13 ani un ghemotoc de păr

Din cauza faptului că sănătatea îi era pusă în pericol, fetița a ajuns de urgență la spital. Obiceiul nociv pe care l-a avut timp de 7 ani a adus-o, în cele din urmă, în incapacitatea de a mai mânca.

Atunci când încerca să facă acest lucru, vomita instant. Medicii au trebuit să o supună de urgență unei intervenții chirurgicale care a durat o oră și jumătate, după ce au descoperit că în stomacul ei se află un ghemotoc uriaș de păr care cântărea 1,2 kilograme. 

„După ce i-am examinat stomacul și am studiat raportul ecografiei, am discutat cu părinții fetei și am aflat de la aceștia că și-a mâncat propriul păr și-a ros și unghiile”, a declarat medicul Joseph D’souza, potrivit news.yahoo.com. 

„Pentru că părul uman nu poate fi digerat, cantitatea pe care a mâncat-o s-a transformat într-un uriaș ghemotoc. Fata se odihnește acum, după intervenție.”, a mai spus medicul, imediat după operația care i-a salvat viața copilei de 13 ani. 

Sursa foto: Jam Press/ Australscope
Sursa foto: Jam Press/ Australscope

O altă descoperire șocantă, în stomacul unui bărbat

Acesta nu este singurul caz care a lăsat lumea fără cuvinte. Recent, un bărbat a fost depistat purtând 1 kilogram de cocaină în stomac, pe aeroportul Pulkovo din Saint Petersburg. Imaginile au devenit virale!

Tânărul care călătorea din Brazilia în Rusia purta asupra sa 32 de punguțe pline cu cocaină lichidă. Autoritățile din Rusia au transmis, potrivit sursei citate, că bărbatul ar fi fost plătit cu peste 7.000 de dolari pentru a introduce drogurile în țară. Din această cauză, riscă până la 20 de ani de închisoare. Totodată, se pare că în spatele tentativei de contrabandă s-ar afla un grup criminal, dar și o altă persoană de sex feminin. Inclusiv aceasta a fost reținută și riscă și ea să ajungă în spatele gratiilor. 

„Ofițerii vamali, în cooperare cu Direcția principală de transport a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, au desfășurat o activitate operațională și complexă de căutare pe aeroportul Pulkovo”, se arată în comunicatul transmis de oamenii legii. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net