Descoperire: Aparatele de păcănele pot fi păcălite!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Jocurile de noroc există de când lumea. Tot de atunci sunt „atestați documentar” și trișorii. Banii mulți atrag ca un magnet persoanele fără scrupule, iar patronii de cazinouri sunt mereu în gardă, mai ales după ce s-a descoperit că aparatele de păcănele pot fi păcălite.

Un slogan care circulă în industria de gambling spune că „norocul ți-l faci cu mâna ta”. El poate fi interpretat în două feluri:

1. Dacă analizezi corect un eveniment sportiv, ținând cont de toate elementele statistice și de informațiile de context, reduci în mod substanțialul rolul jucat de șansă în deciderea pariului.

2. Se poate profita de „scăpările” producătorilor de aparate de jocuri de noroc și se poate trișa. De exemplu, Cezar Gheorghiu, expert în cadrul  Biroului Român de Metrologie Legală ( BRML), a declarat pentru capital.ro că aparatele de păcănele pot fi fraudate.

Cazinourile online sunt ferite de emoții

Concret, aparatele de tip slot machine pot fi influențate cu ajutorul unor aparate relativ simple care generează un câmp magnetic. Este necesar să nuanțăm această informație: este vorba despre aparatele fabricate de firme mici, care le fac din „bucăți” și care le vând la prețuri avantajoase în raport cu produsele unor mărci de prestigiu, care investesc mult în cercetare și în securitate. Cu alte cuvinte, e vorba de „chinezării”.

Ele pot fi dereglate intenționat cu ajutorul unor dispozitive care generează câmp magnetic şi care pot fi cumpărate de pe internet. Din acest punct de vedere, cazinourile online sunt ferite de emoții, permițându-și să ofere un payout mai generos decât cele stradale. În acest an s-a „deschis” primul cazinou online 100% românesc. Poți afla păreri Vlad Cazino pe PariuriX.com.

Măsuri suplimentare de securitate pentru operatorii licențiați

simeon stalpnicul png

Specialiștii în domeniu dau asigurări că aparatele construite de marii producători, licenţiaţi şi supravegheați permanent, sunt aproape imposibil de fraudat. Aceste sloturi se găsesc în cazinourile și în agențiile terestre autorizate de ONJN, instituție care efectuează cu regularitate un control tehnic „la sânge”.

Ca o confirmare pentru spusele lui Cezar Gheorghiu vine povestea unei escrocherii petrecute în Lumiere Place Casino din St. Louis (Statele Unite ale Americii). Proprietarii respectivului cazinou au constat că, în numai două zile, suferiseră pierderi importante la aparatele de sloturi, nişte modele mai vechi manufacturate de firma Aristocrat Leisure din Australia. După analizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, au găsit și explicația.

Un jucător... atipic

simeon stalpnicul png

Ei au observat un individ care venea la „păcănele”, juca un timp, apoi pleca la alte jocuri. Se întorcea apoi la sloturi și ținea secunde bune mâna deasupra butonului până când apăsa. A atras atenția tehnica apăsării butonului, ea contrastând cu practica celorlalți jucători, care loveau butonul fără pauză.

S-a pornit o investigație și s-a aflat că și alte cazinouri fuseseră păgubite de indivizi care procedau la fel. S-a ajuns la o grupare infracțională din Sankt-Petersuburg (Rusia), care trimitea oameni să filmeze cu telefonul mobil ecranul aparatului de sloturi. Erau înregistrate 20 de rezultate ale unui joc pe care doreau să-l “păcălească”, iar filmarea era transmisă către centrul de comandă. Acolo se analizau imaginile şi calcula “modelul” aparatului, luând în calcul şi alte informaţii deținute de trișori. Cât timp se făcea analiza, „trimisul la fața locului” juca alte jocuri. După ce era descoperit algoritmul, el se întorcea la aparat și era înștiințat cu 25 de secunde înainte ca pe ecran să apară combinația câștigătoare.

Se poate calcula modelul aparatului

simeon stalpnicul png

În februarie 2012, și compania austriacă Novomatic a recunoscut că există modalităţi de a trişa la aparatele sale: “Printr-o observare prelungită şi targetată a secvenţelor individuale ale jocului, precum şi prin înregistrarea jocurilor individuale, este posibilă identificarea unui model în rezultatele jocului”.

Activitatea infracțională din acest domeniu nu îi afectează doar pe operatori, ci și pe jucătorii de bună credință, ale căror șanse de a câștiga la aparatele fraudate devin pur teoretice.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net