Detalii esențiale pentru decorarea unei case în stil modern

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Toți ne dorim o casă modernă, visăm la accesorii actuale și care să reflecte personalitatea noastră și, de multe ori, cădem în capcana exagerării și cumpărăm lucruri și obiecte care nu ne sunt necesare. Este cunoscut faptul că lumea crede că interioarele moderne sunt reci și minimaliste, dar acestea sunt calde și primitoare, luminoase și denotă simplitate, unul dintre principiile care stă la baza unui design contemporan fiind utilitatea.

Așadar, dacă te-ai hotărât să nu apelezi la un specialist în design interior și vrei ca acest proiect să fie doar al tău, îți sugerăm să acorzi atenție câtorva mici sfaturi. Ca o notă generală, te vei concentra pe culoare, spațiu și formă pentru a compune o casă chic, cu elemente pline de rafinament și, cel mai important, funcțională. 

Cumpără mobilă modernă 

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când decorăm ține de mobila pe care o alegem, piesele de mobilier reprezentând o amprentă a personalității noastre. Pentru a obține un look modern, îți recomandăm să alegi linii drepte, netede, atât în privința obiectelor de decor, cât și a mobilierului de bucătărie sau baie, precum lavoarele sau cazile de baie. Acestea ar trebui să fie fără curbe și decorațiuni. De asemenea, patul, scaunele și canapelele ar fi de preferat să aibă picioarele expuse și să fie în culori neutre, pernele pătrate sau dreptunghiulare fiind cele care vor oferi o pată de culoare în încăpere. Încă un sfat: evită dantela, ciucurii, volanele, franjurile sau imprimeurile florale. 


    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Podeaua, un element esențial în crearea unui spațiu modern

Fie că alegem lemn sau plăci mari de gresie, podeaua are un rol extrem de important în conturarea unei locuințe modern. Aceasta trebuie să fie simplă, fără modele și fără alte decorațiuni. Dacă este necesar să folosiți covoare pentru menținerea căldurii sau reducerea sunetelor, atunci te sfătuim să alegi țesături cu forme geometrice și, chiar dacă poate părea îndrăzneț pentru unii dintre voi, culori tari precum galben, albastru sau verde, în funcție de nuanța podelei. 

Culori contrastante

Să optezi pentru culori complementare este cea mai sigură metodă pentru obținerea unui design chic. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare și posibilitatea de a crea anumite zone care să se afle în contrast deplin. Spre exemplu, poți vopsi unul dintre pereții din bucătărie cu vopsea neagră care se transformă după uscare în tablă de scris, în față căruia să aranjezi o bancă de culoare turcoaz. Contrastul obținut va da un aer modern și vibrant spațiului și, în plus, vei putea scrie rapid lista de cumpărături sau diferite mesaje pentru membrii familiei.


    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Spații deschise, iluminat și plante

Spațiile deschise reprezintă una dintre variantele câștigătoare atunci când ne dorim o locuință modernă. Dacă nu poți renunța la unul dintre pereții camerei, atunci poți crea iluzia unui spațiu mai amplu cu ajutorul texturilor, culorilor și plantelor. Plantele ar trebui să fie mari, cu frunze voluminoase și, dacă spațiul îți permite, ai putea chiar aranja o lumină în podea pentru aceasta. Decorează ghivecele cu pietre, lemn și nisip fin negru.

Totodată, pentru a da mărime camerelor, te sfătuim să alegi culori pale pentru perdele, încăperile devenind astfel mai luminoase. De asemenea, iluminatul este foarte important într-o locuință modernă și o alegere înțeleaptă ar fi luminile încastrate sau lămpi suspendate din lemn și metal, cu becuri vintage.


    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Accesoriile, fundamentale în decorul modern

Pentru un finisaj perfect, trebuie să ai grijă la accesoriile pe care decizi să le cumperi. Metalul și lemnul sunt materialele preferate ale stilului modern, așadar poți alege o oglindă rotundă cu cadru metalic, un coș pentru umbrele negru tot din metal, perne și pături cu modele geometrice imprimate și vaze pentru flori în stil minimalist. 

Modern înseamnă mai mult decât pete de culoare și design minimalist. Modern reprezintă atingerea unui echilibru între linii clare, drepte, simple și elemente ce țin de confort și acea atmosferă primitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net