Ei sunt Luna şi Tazz, căţeii care vindecă suflete. Au fost abandonați, iar acum sunt câini de terapie

Ultima actualizare:

    Ham-ham, ce ne mai place să stăm la poză!Foto: Facebook / Pro Lider FM
Ham-ham, ce ne mai place să stăm la poză!Foto: Facebook / Pro Lider FM

Au fost abandonaţi, fugăriţi şi lăsaţi să flămânzească pe străzile din Galaţi! Perioada în care erau bieţi maidanezi a trecut însă, iar Luna şi Tazz au ajuns să fie pregătiţi pentru a fi câini de terapie. Transformarea a fost posibilă datorită unor oameni cu inimă mare de la câteva asociaţii de protecţie a animalelor.

Luna şi Tazz sunt doi căţei norocoşi, fiindcă au ajuns la Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş“. Poveştile lor de viaţă sunt însă triste. Tazz avea două luni când s-a refugiat într-o scară de bloc. Locatarii l-au alungat de acolo şi animăluţul a ajuns pe străzi. Luna era fugărită şi bântuia lihnită de foame pe uliţele unui sat din judeţul Galaţi. Din fericire, ambii căţei au fost salvaţi de asociaţie, iar destinul lor s-a schimbat.


    Luna şi Tazz, doi căţei de nădejdeFoto: adevarul.ro
Luna şi Tazz, doi căţei de nădejdeFoto: adevarul.ro

Deşi au fost timizi la început, Luna şi Tazz şi-au învins traumele şi au reuşit să facă faţă antrenamentului special pentru a deveni câini de terapie. „A fost destul de dificil. Aveau traume, dar încet-încet, cu multă răbdare, au reuşit să le depăşească. Le-am câştigat mai greu încrederea, însă au devenit foarte afectuoşi şi extrem de docili. După două luni se văd deja rezultate. Sunt bucuroşi şi dau din coadă în prezenţa omului.”, spune Lucian Donose, dresor de câini, pentru adevarul.ro.


    Doamnele de la Primăria Galaţi au avut parte de o vizită-surprizăFoto: adevarul.ro
Doamnele de la Primăria Galaţi au avut parte de o vizită-surprizăFoto: adevarul.ro

Luna şi Tazz demonstrează astfel că şi maidanezii orfani pot ajunge câini de terapie, concept implementat de mulţi ani în străinătate. Animalele cu această abilitate sunt recomandate în special copiilor şi bătrânilor. „Ne dorim ca aceşti doi căţei pe care îi educăm în acest moment să dea startul adopţiilor din adăpostul nostru. Sunt căţei de rasă comună, dar care demonstrează că pot fi educaţi la fel precum câinii de rasă”, arată  preşedinta Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş“, Corina Grigore. „Totodată, dorim să le aducă un plus de bucurie celor care se confruntă cu necazuri şi să dovedim că pot deveni adevăraţi prieteni. Ei pot fi folosiţi pentru terapia copiilor cu autism, pentru bătrâni cazaţi în aziluri, pe care să-i ajute să depăşească singuratea, de asemenea, în cazul familiilor care au copii cu dizabilităţi”, explică ea.


    Micuţii adoră să se joace cu animăluţeleFoto: adevarul.ro
Micuţii adoră să se joace cu animăluţeleFoto: adevarul.ro

De asemenea, animăluţele pot fi folosite să vindece frica şi fobia de câini. „Noi deja avem experienţă şi am contribuit la vindecarea unui adult care avea o fobie. În clipa în care vedea un câine, persoana respectivă tremura, se bloca efectiv. Genul ăsta de câini sunt folosiţi în multe ţări şi pentru terapia copiilor internaţi sau pentru bolnavii de cancer”, menţionează Roxana Crişan, de la Asociaţia “Animal Society”.

«Dragostea pentru animale trebuie educată din copilărie»

Luna şi Tazz au fost selectaţi pentru a face parte din proiectul „Câini pentru Oameni, Centrul de educaţie pentru bunăstarea animalelor”, iniţiat de “Animal Society”, iar în urmă cu câteva zile au mers în vizită la Primărie. De prezenţa lor s-au bucurat angajatele de la Serviciul de Registratură. “Eu cred că dragostea pentru animale trebuie educată, să-i spunem aşa, din copilărie”, consideră Ionuţ Pucheanu, edilul din Galaţi. „Sunt prietenoşi, jucăuşi, devotaţi şi plini de isteţime. Vorbim despre câinii de terapie, care la rândul lor au poveşti impresionante, după ce au fost abandonaţi, neîngrijiţi, loviţi sau lăsaţi înfometaţi. Căţeii le sunt acum de mare ajutor celor aflaţi în suferinţă, mulţumită prietenilor noştri de la «Animal Society», «Four Paws International» şi «Ajutaţi-l pe Lăbuş»”, încheie edilul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
Bangkok jpeg
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net