Există viaţă pe Marte? Se pare că da

Ultima actualizare:

    Rezervorul alb cu  diametrul de 1.000 km  poate ascunde forme  de viaţă extraterestre
Rezervorul alb cu diametrul de 1.000 km poate ascunde forme de viaţă extraterestre

Cercetătorii NASA şochează după ce au fost rezervaţi timp de aproape câteva săptămâni. Conform ultimelor imagini surprinse de pe orbita planetei roşii, care s-a aflat în timpul eclipsei din 27 iulie, în cel mai apropiat punct de Terra din ultimii 270 de ani, rezervorul de gheaţă situat în partea nordică a planetei Marte ar putea găzdui forme de viaţă extreterestră.

La aceste afirmaţii cercetătorul italian Elena Pettinelli, de la Universitatea Tre din Roma, a venit cu o completare: „nu este singurul loc ce pare acoperit de gheaţă sau de un deşert de sare de pe suprafaţa marţiană. Însă cu siguranţă trebuie explorat pentru că sunt şanse uriaşe de a descoperi forme de viaţă acolo”.

Conform cercetătorilor care au analizat cele 800 de fotografii realizate de pe orbită, relieful marţian confirmă faptul că în urmă cu miliarde de ani, aceasta era o planetă verde acoperită de oceane imense. Rezervorul de gheaţă din nord are un diametru total de 1.000 de kilometri. Se află însă prea departe de zona explorată de robotul Curiosity aflat la sol.

Timp de aproape trei luni Marte a fost răvăşită de o furtună îngrozitoare şi suprafaţa ei a fost mascată de un nor de praf care s–a înălţat la peste 8 km în jurul planetei.

image
image
image
image
image
image
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock