Festivalul unde morții sunt dezgropați, îmbrăcați și li se pun țigări în gură. Scenele bizare au uimit toți turiștii

Ultima actualizare:

Festivalul unde morții sunt dezgropați, îmbrăcați și li se pun țigări în gură. Scenele bizare se petrec într-un sat uitat de lume! Acești oameni au unele dintre cele mai ciudate obiceiuri din lume, iar turiștii vin aici din toată lumea.

Festivalul unde morții sunt dezgropați, îmbrăcați și li se pun țigări în gură
Festivalul unde morții sunt dezgropați, îmbrăcați și li se pun țigări în gură

Festivalul unde morții sunt dezgropați

Tribul Toraja din regiunea Sulawaesi de Sud din Indonezia urmează o tradiție care poate fi un șoc pentru orice străin. Tribul dezgroapă în fiecare an cadavrele celor dragi pentru a le curăța. Aceștia cred că viața și moartea fac parte dintr-o călătorie mai mare în lumea spirituală, ei dezgroapă cadavrele celor dragi pentru a le face o bună curățenie.

Odată ce procesul de exhumare s-a încheiat, oamenii din trib îmbracă cadavrele în haine noi, le oferă o țigară și chiar fac fotografii cu ele.

Potrivit acestora, este o modalitate foarte de a-și aminti de vremurile frumoase pe care le-au avut cu membrul decedat al familiei. Totuși, lucrurile merg chiar mai departe de atât, oamenii din trib se prefac că vorbesc cu cadavrele și chiar le hrănesc în această perioadă. Ritualul, care se numește „Ma'nene" și este o experiență familială completă pentru oamenii Torja, deoarece mortul este tratat efectiv ca un membru al familiei.

Ma'nene, care se traduce prin „îngrijirea strămoșilor", are loc la sfârșitul lunii august a fiecărui an. Cadavrele exhumate în fiecare an nu se descompun ușor, deoarece sunt mumificate.

Ceremonia durează trei zile, timp în care turiștii din întreaga lume văd cadavrele îmbrăcate în haine la modă. În ciuda modernizării crescânde din Indonezia, tradiția a continuat de secole în regiunea Sulawesi. Înmormâtările sunt foarte costisitoare, iar oamenii ajung să fie îngropași chiar și la câteva luni bune după ce au decedat. Cadavrele sunt schimbate constant și chiar ajung să fie plimbate prin toată comunitatea. Tribul face acest lucru pentru a-și arăta respectul față de cei dragi care s-au stins din viață.

Populația din tribul Toraja din Indonezia este de aproximativ un milion de locuitori, iar cei mai mulți dintre ei sunt concentrați în Sulawesi de Sud. Interesant este faptul că majoritatea oamenilor din trib cred că sufletul rudei lor moarte rămâne în casă.

Vloggerul de călătorii Mike Corey, care administrează canalul Fearless and Far, a explorat insula indoneziană Sulawesi și poporul Toraja. Corey a scris că Torja este unul dintre cele mai fantastice triburi pe care le-a întâlnit.

Corey s-a numărat printre puținii curioși care au reușit să afle despre abordarea tribului Torja cu privire la moarte și viața de apoi. YouTuberul a continuat spunând că a fost avertizat că sacrificiul de animale este, de asemenea, o parte importantă a ritualurilor de moarte ale Torajanilor. În cele din urmă, el a spus că este foarte comun ca familiile din cadrul tribului să economisească bani timp de zeci de ani pentru a le oferi celor dragi un cadou.

 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net