Greşeli pe care le faci la curăţenia de primăvară

simeon stalpnicul png

Te pregăteşti de curăţenie? Pentru a avea casa „lună”, va trebui să eviţi să mai faci greşelile din trecut. Iar dacă nu ştii care sunt acestea, îţi spun jurnaliştii publicaţiei Dailymail.

Iată motivele pentru care curăţenia la tine în casă nu rezistă mai mult de câteva zile! 

  • Ştergi praful cu o cârpă udă - Toată lumea şterge praful folosind cârpe umede, însă se pare că e o mare greşeală. Specialiştii în curăţenie ne avertizează că umezeala atrage imediat praful din aer, iar munca ta devine inutilă. Degeaba l-ai şters acum, dacă se depune la loc după 10 minute. Recomandat este să folosim un pămătuf din material textil, cu efect antistatic. 
  • Speli geamurile când afară este soare - Din cauza razelor puternice şi a luminii orbitoare nu vezi foarte bine toate urmele de murdărie şi petele de pe geamuri. Mai mult, razele soarelui usucă mai repede soluţiile de curăţat pe care le-ai pulverizat pe geamuri, iar rezultatul îl reprezintă urme şi dâre inestetice. Recomandat e să speli geamurile când afară nu e soare puternic. 
  • Te gândeşti că maşina de spălat se curăţă singură – Te gândeşti că maşina de spălat se curăţă singură de fiecare dată când o porneşti, însă eşti foarte departe de adevăr. Umezeala din interior e mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. Cum trebuie să procedezi? Presară în cuvă 50 de grame de bicarbonat de sodiu, iar în sertarul pentru detergent lichid pune oţet de mere. Alege apoi un ciclu de spălare scurt şi o temperatură de 60 de grade. Porneşte maşina fără a o încărca cu rufe.  
  • Nu dezinfectezi mopul - Ai crede că cel mai murdar obiect din casa ta este buretele cu care speli vasele, însă te înşeli. Se pare că, în timp ce cureţi 3 metri pătraţi de pardoseală, mopul acumulează în fibrele sale peste un milion de bacterii. Cum trebuie să procedezi? După fiecare utilizare, mopul se curăţă la maşina de spălat la o temperatură de 60 de grade Celsius, iar la o lună se înlocuieşte cu unul nou. 
  • Freci petele de pe covor – O altă greşeală de curăţenie pe care o faci frecvent este să freci intens petele de pe covor în ideea în care se vor curăţa. Când ai vărsat un lichid, specialiştii recomandă să presari deasupra bicarbonat de sodiu. Praful va absorbi toată umezeala şi o va împiedica să se extindă şi să afecteze ţesătura în profunzime. Lasă bicarbonatul să se usuce, iar apoi aspiră-l.  
  • Cureţi salteaua cu produse care conţin chimicale – Salteaua de pat se curăţă şi se împrospătează dacă foloseşti produse naturale precum bicarbonatul de sodiu. Uită de agenţii chimici şi presară pe toată suprafaţa saltelei bicarbonat. Lasă-l să acţioneze câteva ore, iar apoi aspiră-l. Atenţie! Nu folosi peria cu care aspiri, de regulă, podelele, ci peria specială pentru tapiserie. 
  • Ţii în aer liber încălţămintea care miroase urât – Dacă simţi că adidaşii, tenişii, pantofii sau ghetele tale au început să miroasă, tendinţa este să duci încălţămintea la balcon pentru a se aerisi. Ceea ce nu ştii este că frigul, umezeala, razele de soare sau căldura pot deteriora materialul, mai ales dacă este din piele naturală. Tot ce trebuie să faci este să pui în fiecare pantof mai multe pliculeţe de ceai care vor absorbi imediat umezeala. Apoi, după ce încălţămintea este perfect uscată, foloseşte alte pliculeţe de ceai pe care să le plasezi cât mai aproape de vârful pantofilor. Este cunoscut faptul că ceaiul absoarbe atât umezeala cât şi mirosul neplăcut. 
  • Foloseşti chimicale pentru a desfunda ţevile – Când se înfundă chiuveta sau cada, primul lucru pe care îl faci este să apelezi la soluţii chimice puternice. Însă, pentru a le desfunda, te poţi folosi de produse mult mai ieftine, precum cele naturiste. Nu trebuie decât să presari în zona scurgerii o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu, iar apoi să torni jumătate de ceaşcă de oţet. Aşteaptă 15- 20 de minute, iar apoi dă drumul la apă fierbinte.

Nu cureţi la timp sacul aspiratorului

Din lene, comoditate sau lipsă de timp nu goleşti sacul textil al aspiratorului decât atunci când este plin ochi. Faci o mare greşeală deoarece, de fiecare dată când faci curat, praful din aspirator este expulzat în aer. Mai mult, reziduurile acumulate reduc considerabil din puterea aparatului, iar curăţenia va deveni o glumă.  Recomandat este să goleşti sacul textil şi să-l speli bine cu apă şi detergent după ce s-a umplut pe jumătate. 

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg