Iluzia optică care te poate ajuta să îți dai seama dacă suferi sau nu de o afecțiune mintală gravă

Ultima actualizare:

Potrivit specialiștilor germani, o iluzie optică te poate ajuta să îți dați seama dacă suferi sau nu de o afecțiune mintală gravă. Așadar, deoarece nu există un test medical specific pentru diagnosticarea schizofreniei, ceea ce reprezintă o problemă pentru pacienții care suferă de boli mentale, această iluzie optică care prezintă o mască ne poate arăta dacă suferim sau nu de această tulburare, conform experților. 

Iluzia optică care îți arată dacă suferi de o afecțiune mentală gravă / Foto: Captură video
Iluzia optică care îți arată dacă suferi de o afecțiune mentală gravă / Foto: Captură video

Nu există un test medical specific pentru diagnosticarea schizofreniei, însă, experții susțin că această iluzie optică, care prezintă o „mască goală”, îți poate arăta dacă suferi sau nu de această tulburare gravă. Așadar, prezentând o mască de față albă care se rotește în aer, iluzia optică pare, pentru majoritatea oamenilor, că se rotește în sens opus cu partea goală din spate, iar nasul pare să fie îndreptat spre exterior, dar, de fapt, este îndreptat spre interior, însă, cei care suferă de schizofrenie nu vor fi păcăliți de această iluzie optică, potrivit experților. 

Chiar și atunci când sunteți conștienți de iluzie, este puțin probabil să puteți distinge partea din spate a măștii, iar acest lucru se datorează faptului că a fost concepută pentru a ținti modul în care creierul procesează imaginile, relatează tabloidul britanic Mirror. 

Poate fi „înfrântă” și de persoanele ...

Creierul uman se bazează pe propria experiență trăită pentru a concluziona că fețele sunt convexe, sau îndreptate spre exterior, astfel încât procesăm imaginea într-un mod care are sens. De asemenea, nu o putem anula deoarece propria noastră așteptare este puternică.

„Procesarea noastră de sus în jos deține amintiri, ca niște modele de stoc. Toate modelele din capul nostru au o față care iese, așa că ori de câte ori vedem o față, bineînțeles că trebuie să iasă”, a declarat Danai Dima, de la Universitatea de Medicină din Hanovra, în Journal NeuroImage. Cei care suferă de schizofrenie sunt capabili să vadă partea goală a feței, deoarece părțile senzoriale și conceptuale ale creierului lor procesează lucrurile în mod diferit, dar poate fi „înfrântă” de persoanele aflate sub influența drogurilor sau a alcoolului.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net