Începe şcoala! Aşa amenajezi camera de lucru a elevului

12 septembrie – ziua în care vom auzi din nou sunetul clopoţelului, iar copilul nostru va păşi cu emoţii în sala de clasă. Însă, până atunci, va trebui să-i cumperi rechizitele şi să-i pregăteşti camera de studiu. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta s-o amenajezi corect, în aşa fel încât micul tău elev să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru învăţat.

Văruieşte în culori neutre sau pastel  

Înainte de toate, camera de studiu a celui mic trebuie văruită. Însă culoarea pe care o alegi este foarte importantă. Dacă nu ştiai, află că nuanţele puternice şi stridente precum roşu, roz, albastru sau portocaliu distrag atenţia copilului care nu se mai poate concentra la lecţii. Aceste culori îi dau o stare de agitaţie permanentă, pe care nu o conştientizează, dar care îi influenţează negativ capacitatea de concentrare. 

Atenţie la lumina naturală

Camera de lucru trebuie să fie cât mai bine luminată, iar aici ne referim strict la lumina naturală. Când copilul tău învaţă, nu acoperi geamurile cu jaluzele sau draperii. Lumina naturală, faţă de cea artificială, este recomandată mai ales atunci când îşi face lecţiile la masa de lucru sau citeşte. Vei vedea că cel mic va fi plin de energie şi va da randament maxim. Pe de altă parte, o cameră întunecată îi va induce o stare de somnolenţă, se va concentra mai greu şi nu va avea nici un chef de teme. 

Cât mai multe rafturi şi sertare

Dulapurile din cameră şi mai ales biroul trebuie prevăzute cu cât mai multe rafturi şi sertare. Pe un perete poţi pune şi câteva poliţe. Astfel, copilul va avea suficient spaţiu de depozitare a cărţilor, caietelor, ustensilelor de scris şi a altor accesorii pentru şcoală. Ateţie! Un raft sau un sertar ar trebui să fie destinat manualelor, altul caietelor pentru teme, pe o poliţă poţi aranja cărţile cu poveşti, în alt sertar copilul ar putea păstra creioanele colorate, cariocile, pixurile şi stiloul. Pe birou poţi pune un glob geografic, numărătoarea, suportul pentru ustensile de scris şi, în general, obiectele pe care le foloseşte cel mai des. 

Cumpără biroul potrivit

Biroul este piesa de mobilier esenţială în camera copilului tău, iar locul ideal pentru amplasarea lui este în faţa ferestrei. Asta, pentru că cel mic are nevoie de cât mai multă lumină naturală atunci când îşi face temele. Lumina trebuie să vină din faţă sau din stânga dacă elevul scrie cu mâna dreaptă. Dacă este stângaci, lumina trebuie să vină din partea dreaptă. Dacă spaţiul nu-ţi permite să aşezi biroul lângă geam, va trebui să dotezi masa de lucru a copilului tău cu o sursă artificială de iluminat – o veioză cu lumină rece, care nu oboseşte aşa de tare ochii celui mic.  Apoi, următorul lucru de luat în calcul e mărimea biroului, care trebuie să se potrivească perfect cu înălţimea copilului tău. Dacă biroul este prea mic, elevul va sta ghemuit şi cocoşat când va scrie. Dacă biroul e prea înalt, copilul va sta cu coatele foarte ridicate, iar poziţia corpului său nu va fi una firească. Vor apărea dureri de spate, de coloană, dureri în zona gâtului, a umerilor şi la ceafă. Caută un model reglabil pe înălţime, care poate fi adaptat pe măsură ce copilul creşte. În acest fel, el va putea folosi biroul timp de mai mulţi ani. 

7 sfaturi ca să alegi corect scaunul pentru birou

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg