Lasă nervii la serviciu!

simeon stalpnicul png

De cele mai multe ori, serviciul ne afectează viaţa de familie. Obosiţi după o zi grea, într-o atmosferă stresantă, aducem cu noi acasă toţi nervii şi toate frustrările de care nu ne-am putut elibera. Şi, ghici ce?! Îi vărsăm asupra partenerului de viaţă, a copilului. Nu e corect nici pentru ei, nici pentru tine.

Cercetătorii citaţi de curejoy.com au identificat două cauze principale pentru care oamenii nu reuşesc să lase problemele profesionale şi nervii de peste zi acolo unde iau naştere – la serviciu. Dacă ai un şef care-ţi face zile fripte, te critică în permanenţă, tot ce poţi să faci este să înghiţi în sec şi să primeşti loviturile. Puţini îşi permit să riposteze şi să se elibereze de frustrări. Această tensiune acumulată trebuie eliberată şi ce loc mai potrivit ai decât acasă, în familie?! Toţi nervii îi vei revărsa asupra celor de acasă pentru că acolo poţi şi îţi permiţi să fii tu. Un al doilea motiv pentru care îţi pierzi cumpătul acasă este din cauza oboselii fizice şi psihice, după o zi grea. Ai depus mult efort şi ai consumat multă energie la serviciu, iar seara eşti epuizat, nu mai eşti capabil să-ţi controlezi emoţiile. 


    De la job, de multe ori,  acumulezi frustrări
De la job, de multe ori, acumulezi frustrări

Într-un studiu realizat pe un număr de peste 100 de persoane, cercetătorii au ajuns la concluzia că sunt câteva soluţii pentru a scăpa de nervi şi de frustrări înainte de a ajunge acasă. Una dintre ele este să faci efort fizic, să arzi calorii. Poţi merge o oră la sală sau la alergat, îţi poţi limpezi mintea mergând pe jos până acasă sau, cel mai bine, urcă scări. Studiul arată că persoanele care au parcurs mai puţin de 7.000 de paşi zilnic au fost mai predispuşi să „se ia” de partener atunci când au ajuns acasă, spre deosebire de cei care au mers peste 10.000 de paşi. 

O altă soluţie este şi odihna pe timpul nopţii. Un somn de slabă calitate are un efect dezastruos asupra capacităţii noastre de a depune efort intelectual şi de a ne controla emoţiile. În acelaşi timp, încearcă să-ţi gestionezi stresul. E periculos atât pentru liniştea căminului tău, cât şi pentru sănătatea ta fizică. 


    Sportul te ajută  să te linişteşti,  să arzi energia  negativă de peste zi
Sportul te ajută să te linişteşti, să arzi energia negativă de peste zi
FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg