Misterul „Peșterii Bestiilor”! Desenele nu au fost realizate de oameni

Ultima actualizare:

    Mâinile de pe pereții peșterii nu aparțin unor oameniFoto Metro.co.uk
Mâinile de pe pereții peșterii nu aparțin unor oameniFoto Metro.co.uk

În Egipt a fost descoperită o peșteră pe ai cărei pereți sunt imprimate urmele unor aparente mâini. Inițial s-a crezut că oamenii preistorici care au locuit aici au realizat desenele, dar studii recente contrazic această teorie. Cel mai probabil, urmele nu aparțin unor oameni, ci unor animale.

Conform Metro.co.uk, „Peștera Bestiilor” din Egipt, unde au fost descoperite desene misterioase sub forma unor amprente de mâini, aduce la suprafață un nou mister. Cercetătoarea Emmanuelle Honoré de la Institutul de Cercetare Arheologică McDonald a afirmat că urmele sunt prea mici pentru a aparține unor oameni.

Peștera are o vechime de 8.000 de ani și inițial s-a crezut că oamenii au fost aceia care au realizat urmele de pe pereți folosind ca șablon mâinile copiilor. Cercetându-se însă cu atenție, s-a constatat că urmele sunt prea mici și au forme care nu ar fi avut cum să aparțină oamenilor.

Cercetătoarea este de părere că oamenii preistorici au realizat urmele folosind ca șablon picioarele șopârlelor sau chiar ale unor crocodili, având în vedere că degetele par mult mai lungi decât cele umane. Totuși, chiar dacă se explică modul în care au fost realizate desenele, rămâne să ne întrebăm de ce au făcut acest lucru oamenii de atunci. Să fi fost doar manifestarea primelor forme artistice?

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net