Mituri cu şi despre vară. Adevărul despre aerul condiţionat, bronz şi hidratare

Ultima actualizare:

Crezi că aerul condiţionat te îmbolnăveşte, că trebuie să bei doi litri de apă pe zi sau că dacă stai sub umbrelă, pe plajă, eşti în siguranţă? Ei bine, află că toate acestea sunt doar mituri. Medicii au cu totul alte păreri.

Avem nevoie de 2 litri de apă pe zi

Fals. Este o afirmaţie mult prea generală. Da, trebuie să te hidratezi, să bei un pahar cu apă chiar înainte de a apărea senzaţia de sete. Însă nu toată lumea are nevoie de cei „doi litri”. Cantitatea de lichide necesară variază în funcţie de vârstă, de activitatea fizică desfăşurată, de temperatura mediului ambient. Vara, pentru că transpirăm mai mult, trebuie să bem automat mai multă apă decât în sezonul rece.

Aerul condiţionat ne îmbolnăveşte

Parţial adevărat. Mulţi cred că dacă petrec prea mult timp în bătaia aerului condiţionat răcesc sau se aleg cu dureri de cap. Într-adevăr, aerul rece sensibilizează mucoasa nazală, iar trecerea bruscă de la temperaturile mari de afară la cele mici din interior poate da dureri de cap. Însă adevăratul risc, în ceea ce priveşte aerul condiţionat, este să nu-i cureţi filtrele, pentru că în felul acesta se împrăştie mulţi microbi în aerul pe care îl respiri.

Dacă eşti bronzat, nu te mai arzi

Fals. Mulţi au impresia că doar în primele zile de plajă, când pielea e albă, se pot arde, însă dacă au prins puţină culoare, deja sunt în afara oricărui pericol. Potrivit dermatologilor, bronzul cu care te mândreşti îţi asigură o protecţie echivalentă cu o cremă cu SPF 4, ceea ce e extrem de puţin. Mai mult decât atât, pielea bronzată e deja afectată, iar riscul de îmbătrânire prematură este mai mare.

Sub umbrelă, eşti în siguranţă

Fals. Razele puternice ale soarelui pot trece şi prin umbrelă, aşa că nu sta pe plajă la orele prânzului pentru că rişti să te arzi. Chiar şi când e nor afară vei avea surpriza să observi că te-ai bronzat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
autostrada romania ucraina jpg
pensie jpg
labirintul logo jpeg
image png
coji de cartof in ghiveci colaj pexels,pixabay jpg
crima moldova jpg
intersectie aglomerata bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net