O figurină cu un personaj din „Războiul Stelelor”, vândută pentru o sumă record! Este foarte rară

O figurină rară cu personajul Boba Fett din „Războiul Stelelor” („Star Wars”) a fost vândută pentru o sumă record. Nu este orice fel de jucărie, ci una veche și extrem de rară, de aici și prețul său.

Figurină Boba Fett, vândută cu 525.000 $
Figurina cu Boba Fett a fost pictată manual (Foto: Heritage Auctions/Guinness World Records)

A fost produsă în 1979

Figurina cu Boba Fett s-a vândut cu 525.000 de dolari. Jucăria pictată manual este una dintre cele două exemplare existente în lume.

Au fost produse în 1979, dar nu au fost niciodată lansate, deoarece erau considerate un pericol pentru copiii mici. Vândută la licitația Heritage Auctions, figurina a dublat recordul anterior de 236.000 de dolari plătit pentru o altă jucărie Boba Fett în 2022.

Astfel, a devenit cea mai scumpă figurină din universul „Războiul Stelelor”, potrivit Guinness World Records. De asemenea, a depășit prețul plătit pentru cea mai scumpă păpușă Barbie din lume, un model unic, care are și un diamant și care a fost vândut în 2010 pentru 302.500 de dolari.

„Figura de acțiune Boba Fett care trage cu rachetă a devenit atât de legendară, încât oamenii din întreaga lume știu despre ea chiar dacă nu colectează absolut nimic”, a explicat Vicepreședintele Executiv al Heritage Auctions, Joe Maddalena. „Știam că aceasta are șansa de a intra în Cartea Recordurilor și a fost palpitant să o vedem devenind cea mai valoroasă jucărie din lume.

Figurina de acțiune, creată de compania de jucării Kenner în 1979, a fost destinată să fie trimisă gratuit oricărei persoane care a achiziționat anterior cel puțin alte patru figurine „Star Wars”. A fost anunțată ca având un „lansator de rachete”, dar în urma unor rapoarte conform cărora jucăriile Battlestar Galactica care trăgeau rachete ale concurentului Mattel au devenit pericole de sufocare pentru copiii care le pot înghiți, Kenner și-a modificat modelul.

Compania a optat să lipească racheta, lăsând o notă de atenționare pentru clienți, în interiorul cutiei „Lansatorul a fost scos din produs din motive de siguranță”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net