Olena Zelenska și sacrificiile unei mame, pe timp de război. Portretul primei doamne din Ucraina: „Mă simt izolată”

Ultima actualizare:

Odată cu invazia rusă din Ucraina, Volodimir Zelenski și soția lui, Olena Zelenska, au devenit două dintre cele mai discutate personaje. Dacă șeful statului era obișnuit cu atenția publicului, dată fiind cariera sa de actor, soția lui a ales mereu să fie o prezență discretă și a stat departe de lumina reflectoarelor.

Potrivit Adevărul, acest aspect din viața Olenei Zelenska s-a schimbat radical din cauza războiului și trebuie să recunoaștem că nu este singurul. A devenit vocea tuturor femeilor, tuturor mamelor din Ucraina și a ajuns să aibă misiuni importante în încercarea disperată a Ucrainei de a câștiga războiul cu Rusia. Proaspăt întoarsă de la Casa Albă, Olena Zelenska a oferit un interviu pentru Vogue, documentarea fiind făcută într-o ascunzătoare prezidențială „foarte bine apărată”, mai notează sursa.

S-ar putea să te intereseze și: Favorita Olenei Zelenska, născută în zodia ghinionului! Cine este Lilia Litkovskaya, creatoarea de modă care o îmbracă pe prima doamnă a Ucrainei?

Jurnalista de peste ocean o descrie astfel: „În cele două conversaţii ale noastre de la Kiev, Zelenska a fost directă, demnă, elegantă, un promotor subtil al designerilor ucraineni”. Însă ea promovează mult mai mult. A stat ascunsă luni întregi, până când a decis că e momentul să acționeze și să lupte alături de soțul său, președintele Volodimir Zelenski. Olena, mamă a doi copii în vârstă de 9 și 18 ani, a devenit diplomat, deși nu s-ar fi așteptat, și acum stă la masă cu cei mai importanți lideri, cerând ajutor pentru țara sa.

Olena Zelenska, misiune importantă în războiul dintre Rusia și Ucraina

Din luna iunie a acestui an a început să fie vizibilă în spațiul public, se mai arată în Adevărul. A lansat mai multe campanii dintre care una de ajutorare a persoanelor care au rămas cu traume în urma războiului și a avut numeroase intervenții, inclusiv pentru a-și exprima condoleanțe față de părinții care și-au pierdut copiii în ororile războiului.

„Îmi place să fiu în culise – mi se potrivea. Să trec în lumina reflectoarelor a fost destul de dificil pentru mine”, a declarat Olena, care a precizat apoi că nu și-a dorit ca soțul său să candideze la alegerile prezidențiale, pentru a nu periclita viața de familie.

Iată ce ți-am mai pregătit: Cine este Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, devenită a doua țintă principală a lui Putin

În ziua în care Rusia a atacat, Olena și copiii săi se aflau la reședința din Kiev, ca mai apoi să dispară complet și să stea ascunsă luni bune. A fost nevoită să întrerupă orice legătură cu familia ei, deși era obișnuită să discute zilnic cu mama ei. Pentru o perioadă, Olena și Volodimir Zelenski nu au putut vorbi nici măcar la telefon, iar ea a ales să revină în spațiul public la începutul lunii mai, când prima doamnă a SUA a vizitat Ucraina.

În primele săptămâni după izbucnirea războiului, am fost doar şocaţi. După Bucha am înţeles că era un război menit să ne extermine pe toţi. Un război de exterminare. Mă simt izolată. Nu pot vizita liber ceea ce vreau să vizitez. În zilele noastre, să mergi la cumpărături este un vis care nu poate fi realizat. Este o sarcină dificilă pentru că simţi în mod constant această povară a responsabilităţii”, a mai precizat Olena Zelenska pentru Vogue, notează Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net