Orice bun creștin trebuie să știe! Ce trebuie să faci de Înălțarea Domnului pentru a avea parte de sănătate, bogăție și noroc

Joi, 25 mai 2023, creștinii ortodocși vor sărbători Înălțarea Domnului, care se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. În poporul român există o serie de obiceiuri care trebuiesc păstrate cu sfințenie, dacă vrei să-ți meargă bine în restul anului.

25 mai 2023, Înălțarea Domnului / foto: Doxologia.ro
25 mai 2023, Înălțarea Domnului / foto: Doxologia.ro

Anual, la o distanță de 40 de zile de la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, românii sărbătoresc Înălțarea la cer a Lui. Conform crestinortodox.ro, această sărbătoare înseamnă că:

„Înălţarea cu trupul la cer este o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veşnicie, căci Fiul nu Se înfăţişează Tatălui numai ca Dumnezeu, ci şi ca Om. Hristos, prin Înălţarea Sa, nu arată doar unde trebuie să ajungă omul, ci se face cale şi putere, ca omul să ajungă la această stare. El şade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar şi locuieşte în inima celor ce-L iubesc. Aşa putem înţelege paradoxul: Hristos este înălţat şi în drum spre înălţare cu fiecare dintre noi".

„Hristos S-a Înălțat”

În această zi sfântă, oamenii se salută folosind urarea: „Hristos S-a Înălțat”, și se răspunde cu: „Adevărat S-a Înălțat”. Cele mai cunoscute și mai răspândite obiceiuri de Înălțarea Domnului ar atrage bogăție, sănătate și fericire în viața creștinilor care le respectă.

Românii vopsesc ouă roșii

Așa cum se obișnuiește și cu ocazia Învierii Domnului, creștinii vopsesc și cu ocazia sărbătorii care le bate la ușă ouă roșii. Este ultima zi în care se mai pot mânca.

Oamenii își pun frunze de nuc la brâu

În mai multe regiuni ale României, în ziua praznicului, oamenii obișnuiesc să își pună frunze de nuc la brâu. Tradiția din bătrâni ne amintește că cei care respectă acest obicei sunt feriți de boli și necazuri. Această practică ar fi fost folosită în vremea Mântuitorului.

Gospodinele nu își împrumută sare

Tradiția ne amintește faptul că împrumutul de sare le este interzis femeilor. Superstițiile spun că nu se dă foc din casă, încât casa va vui, iar vacile nu mai dau lapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net