OSCAR 2015. Vedetele au scris istorie cu ţinutele lor neinspirate de-a lungul timpului

Ultima actualizare:
2010. Charlize Theron (39 de ani), rochie Christian Dior
2010. Charlize Theron (39 de ani), rochie Christian Dior

În această noapte are loc a 87-a ceremonie a galei Oscar! Pentru ceremonia de anul acesta, care are loc la Dolby Theater din Los Angeles, vedetele au mari emoţii, fiindcă toată lumea de pe planetă e cu ochii pe ele. Criticii abia aşteaptă să le facă praf!

Actriţele nominalizate la mult râvnitele premii Oscar îşi pregătesc din timp toaletele ca să nu intre în gura criticilor de modă.

2001. Björk (49 de ani), rochie Valentino
2001. Björk (49 de ani), rochie Valentino

Deşi toate au apărut cu rochii foarte scumpe de-a lungul vremii, unele vedete s-au văzut înscrise în lista ruşinoasă a celor mai catastrofale ţinute purtate în istoria ceremoniilor de decernare a mult râvnitelor statuete. Cea mai criticată a fost cântăreaţa Cher (68 de ani), a cărei rochie de la ediţia din 1998 a dezamăgit total.

2001. Kate Hudson (35 de ani), rochie Stella McCartney
2001. Kate Hudson (35 de ani), rochie Stella McCartney

Costumaţia, semnată Bob Mackie, cu pălărie de prost gust şi o rochie ce semăna a cămaşă de noapte, a rămas în istorie drept una dintre cele mai nereuşite ţinute de la premiile Oscar. Criticată a fost şi Charlize Theron  (39 de ani) pentru rochia de satin Christian Dior pe care a purtat-o la gala Oscar din 2010. Cântăreaţa islandeză Björk (49 de ani) a purtat un soi de rochie de lebădă la ceremonia din 2001. Costumaţia ei este considerată drept cea mai urâtă din istoria galelor Oscar.

2004. Uma Thurman (44 de ani), rochie Christian Lacroix
2004. Uma Thurman (44 de ani), rochie Christian Lacroix

Nici Kate Hudson (35 de ani) nu a nimerit-o, în 2001, cu o rochie semnată de Stella McCartney. O altă catastrofă pe covorul roşu, la Oscar, s-a dovedit rochia Christian Lacroix purtată de Uma Thurman (44 de ani) la ceremonia din 2004. Digi Film şi Digi24 difuzează, în direct în România, în noaptea aceasta, de la ora 02.00, Gala Premiilor Oscar. Peste 200 de ţări difuzează ceremonia care premiază cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul anului 2014.


    2004. Uma Thurman (44 de ani), rochie Christian Lacroix Foto: AP
2004. Uma Thurman (44 de ani), rochie Christian Lacroix Foto: AP

Cei circa 6.000 de membri ai Academiei Americane de Film şi-au votat preferaţii cu peste două luni înainte. Procesul e secret, aşa cum secrete sunt şi rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scenă, la gală. Gazda ceremoniei de anul acesta va fi pentru prima oară actorul Neil Patrick Harris (41 de ani), cunoscut mai ales în rândul fanilor serialului de comedie “Cum am cunoscut-o pe mama voastră”.

Nominalizările Oscar 2015

  • CEL MAI BUN FILM

“American Sniper”, de Clint Eastwood, “Birdman”», de Alejandro Gonzalez Inarritu, “Boyhood”, de Richard Linklater, “The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, “The Imitation Game”, de Morten Tyldum, “Selma”, de Ava DuVernay, “The Theory of Everything”, de James Marsh, “Whiplash”, de Damien Chazelle

  • CEL MAI BUN ACTOR

Steve Carell (“Foxcatcher”), Bradley Cooper (“American Sniper”), Benedict Cumberbatch (“The Imitation Game”), Michael Keaton (“Birdman”), Eddie Redmayne (“The Theory of Everything”)

  • CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ

Marion Cotillard (“Deux jours, une nuit”), Felicity Jones (“The Theory of Everything”), Julianne Moore (“Still Alice”), Rosamund Pike (“Gone Girl”), Reese Witherspoon (“Wild”)

  • CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR

Robert Duvall (“The Judge”), Ethan Hawke (“Boyhood”), Edward Norton (“Birdman”), Mark Ruffalo (“Foxcatcher”), J.K Simmons (“Whiplash”)

  • CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR

Patricia Arquette (“Boyhood”), Laura Dern (“Wil”d»), Keira Knightley (“The Imitation Game”), Emma Stone (“Birdman”), Meryl Streep (“Into the Woods”)

  • CEL MAI BUN REGIZOR

Alejandro Gonzalez Inarritu (“Birdman”), Richard Linklater (“Boyhood”), Bennett Miller (“Foxcatcher”), Wes Anderson (“The Grand Budapest Hotel”), Morten Tyldum (“TheImitation Game”)

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net