(P) Portugalia - cultură şi civilizaţie!

Ultima actualizare:

O vacanta in Portugalia va insemna fara indoiala muzee si cultura, civilizatie si cladiri cu o arhitectura unica, hoteluri cochete, plaje retrase si peisaje de vis, restaurante si baruri, produse de patiserie si vinuri celebre. Haideti sa facem impreuna o excursie in Portugalia...

Republica Portugalia este este foarte dezvoltata din punct de vedere economic si social, avand unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din Europa. Este o tara pacifista si foarte deschisa in ceea ce priveste emigrantii. Cele mai mari orase sunt: Lisabona, Porto, Leiria, Santarem, Setubal, Beja si Faro.

In Portugalia exista munti semeti, cel mai inalt fiind Pico, un vulcan din Insulele Azore. Pe continent, raurile si cascadele confera un peisaj spectaculos peninsulei.

Clima

Clima in Portugalia este mediterianiana, cu veri calde si ierni blande, cu soarele stralucind in mare parte a anului si cu vanturile Atlanticului racorind si parfumand atmosfera.

Turism

Portugalia se afla in top 20 - cele mai vizitate tari ale lumii, cu peste 13 milioane de turisti anual. Cele mai importante destinatii pentru acestia sunt Lisabona, Algarve si Madeira, insa guvernul incearca sa promoveze masiv si zone ca Douro Valley, Porto Santo sau Alentejo.

Anul acesta, dupa Barcelona, Lisabona a fost orasul care a atras cei mai multi turisti din Peninsula Iberica. Cei mai multi sunt britanici, spanioli si germani si vin in cautarea plajelor perfecte, a experientelor culinare si culturale si a sporturilor acvatice.

Cultura

Daca ajungeti in Portugalia, va recomandam sa vizitati Belem Cultural Center din Lisabona, Serralves Foundation si Casa da Música din Porto, dar si alte muzee, sali de concerte si expozitii.

Arhitectura portugheza este interesante si mareata. Stilurile sunt gotic, modern, romantic, cu diverse elemente marine si florale. Casele din centrele vechi ale oraselor sunt deosebite si merita fotografiate.

Bucataria portugheza este diversa si savuroasa. Se bazeaza in mare parte pe fructe de mare si peste, iar preparatele traditionale sunt caldeirada (o tocanita din cartofi si peste), cozido à portuguesa, feijoada, frango de churrasco sau leitão. Portugalia este celebra si pentru produsele sale de patiserie, cele mai cunsocute fiind pastéis de Belém sau pasteis de nata - traditionalele tarte cu ou. Vinurile portugheze sunt recunoscute international, iar cele mai bune sunt: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Porto si Madeira.

Viata de noapte

Viata de noapte a Portugaliei este vibranta si colorata, mai ales in marile orase ca Lisabona si Porto, dar si in insula Madeira. Baruri, restaurante, concerte de jazz si rock, cluburi de noapte, discoteci pe plaja, hoteluri si casinouri - pe toate le gasesti in superba tara.

O vacanta aici va fi de neuitat si vei descoperi o cultura bogata, traditii, dar si elemente moderne si confortabile.

Iata mai jos cateva oferte recomandate de catre TUI TravelCenter:

Hotel Lido 3*, Estoril - 631 euro/persoana/sejur in perioadele 18.08 - 25.08.2012, 25.08 - 01.09.2012.Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla standard, mic dejun, bilet de avion, transferuri, taxe aeroport.

Hotel Inglaterra 4*, Estoril - 801 euro/persoana/sejur in perioadele 18.08 - 25.08.2012, 25.08 - 01.09.2012. Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla standard, mic dejun, bilet de avion, taxe aeroport, transferuri.

Hotel Amazonia 4*, Estoril - 812 euro/persoana/sejur in perioadele 18.08 - 25.08.2012, 25.08 - 01.09.2012.Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla standard sau studio, mic dejun, bilet de avion, transferuri, taxe aeroport.

Pachetele de mai sus sunt valabile in limita locurilor disponibile cu plecare din Bucuresti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net