Păstrează-ți cafeaua pentru un timp mai îndelungat

Ultima actualizare:

Pentru cei care preferă cafeaua preparată într-un mod cât mai natural prima întrebare atunci când vine vorba de cumpărat cafea este dacă să cumpere cafea măcinată sau cafea boabe. Prima variantă oferă mai puțină bătaie de cap, mai puțin efort și facilitate mai mare în utilizare. A doua îți oferă ceva ce îți dorești să simți cu fiecare ceașcă de cafea: un gust mai puternic și o aromă impresionantă.

Dacă ai descoperit recent avantajele boabelor de cafea, următoarele rânduri te vor ajuta să afli cum să păstrezi într-un mod cât mai bun aroma pe care o iubești atât de mult. Așadar, de ce lucruri trebuie să ții cont?

În primul rând, de lucrurile cu care nu trebuie să intre în contact: aerul, umiditatea, căldura și lumina. Adică aproape tot ce ne înconjoară, nu? Oricât de bună ar fi acea cafea boabe pe care o cumperi, aceasta își va pierde calitățile - aroma, gustul, chiar și culoarea -  dacă este păstrată necorespunzător. Ca regulă generală, depozitează cafeaua într-un loc ce nu suferă de variații semnificative de temperatură, lumină și umiditate. Până la urmă, extremele dăunează oricărui tip de aliment.

Când macini boabele pentru espressor, cafeaua eliberează o aromă pe care toată apreciată de toți amatorii și pasionații acestei băuturi. Dacă vrei ca această aromă să se păstreze, îți recomand să urmezi următoarele sfaturi de depozitare pentru cafea boabe:

1. Dacă boabele de cafea sunt ambalate în vid, lasă-le așa până în momentul în care le vei folosi pentru prima dată. Odată deschis ambalajul, trebuie să depozitezi restul de cafea boabe într-un recipient cu închidere ermetică, preferabil opac și la temperatura camerei.

2. Chiar dacă ți se pare că arată bine cafeaua boabe depozitată într-un recipient transparent, gândește-te că lumina îi poate afecta atât culoarea, cât și savoarea cafelei.

3. În măsura în care îți este la îndemână, păstrează cafeaua boabe într-un loc întunecat și răcoros. De exemplu, evită depozitarea ei deasupra espressorului sau în apropierea unui cuptor. Nu așeza cafeaua nici pe o etajeră pe care bate direct lumina.

4. Nu te lăsa antrenat în promoții și campanii de reducere la cafea boabe. Nu cumpăra niciodată cantități mari, ci cumpără cantitatea adecvată consumului tău și al familiei tale. Odată măcinată, cafeaua își va pierde prospețimea foarte repede. Cumpără atâta cafea boabe câtă să-ți ajungă timp de două, maximum trei săptămâni.

5. Cafeaua absoarbe umezeala și mirosurile. De aceea este important să o depozitezi într-un recipient închis ermetic, departe de alte alimente cu aromă puternică.

6. Nu lăsa cafeaua boabe expusă la aer, în scurt timp își va pierde proprietățile atât de mult apreciate.

7. Macină cafea pe măsură ce o consumi. Dacă prepari prea multă mâncare deodată, aceasta riscă să se strice înainte să o consumi. Regula este valabilă și pentru cafea. Nu se va strica, însă gustul va fi mult mai slab.

8. Probabil că ai auzit sfaturi de a pune cafeaua la congelator. Teoretic, ar trebui să funcționeze. Practic, e posibil să bei o cafea cu aromă de pește sau alte lucruri pe care le păstrezi în congelator. Păstrând-o la temperaturi negative, cafeaua nu scapă de riscurile de a împrumuta mirosuri de la alte alimente.

Regulile de mai sus sunt ușor de urmat de fiecare dintre noi. Păstrarea cafelei într-un recipient cu pereți groși, ferită de lumină și de umezeală se va dovedi un obicei pe care îl vei aprecia cu fiecare ceașcă de cafea. Pentru a urma sfatul râșnirii cafelei pe măsură ce o bei, este bine să alegi un espressor cu râșniță încorporată. Dacă ai deja un model fără râșniță, poți opta pentru un produs separat. Dacă vrei să simți experiența clasică a râșnirii, poți alege un model manual. Parcă nimic nu se compară cu a munci un pic pentru fiecare ceașcă de cafea, nu?

Nu în ultimul rând, ține cont că un consum moderat de cafea te va ajuta să te bucuri și mai mult de aroma acesteia.

image
image
image
image
image
image
cutremur ialomita slobozia 2 noiembrie 2023 18867841 jpg
Popice Bacău (4) jpg
9469179mac jpg
craig evans tatuaje iepuri cartea recordurilor instagram jpg
Somn - bărbat care doarme FOTO Shutterstock
lidl pexels jpg
arbore de cacao foto jpg
primul telefon graham bell jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net