Premieră pentru România! Nicu Bocancea a câștigat locul 4 la cea mai importanta competiție de floristică din Europa

Ultima actualizare:

România a avut parte de o performanță în premieră, după ce Nicu Bocancea a fost desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, în urma participării la Europa Cup 2022, cel mai mare concurs de floristică de pe vechiul continent. 

Nicu Bocancea Europa Cup 2022 jpeg

Competiția s-a desfășurat între 26 și 28 august, în orașul Katowice, din Polonia și datorită rezultatelor extraordinare, țara noastră s-a situat în fruntea elitei de flori, alături state cu o istorie veche în domeniu, precum Olanda, Germania, Belgia sau Italia.

Au fost zile extrem de intense, cu multă adrenalină, dar, în primul rând, am fost mândru că am putut urca steagul României pe scena celei mai importante competiții de floristică din Europa. Europa Cup nu este, așa cum probabil pare în ochii iubitorilor de flori, un concurs de frumusețe dedicat florilor, ci unul în care timpul, conceptul, designul și tehnica se împletesc pentru a crea mixul perfect. Este multă rigoare într-un astfel de concurs, foarte mult efort fizic și mental depus, multe criterii de notare și foarte multe elemente de care juriul ține cont în acordarea punctajului.”, a declarat Nicu Bocancea, care a devenit unul dintre marii favoriți ai publicului, de-a lungul competiției. 

Cei mai buni 16 floriști din Europa și-au demonstrat talentul în cadrul Europa Cup 2022, eveniment ce a cuprins 6 probe de concurs, dintre care 4 cu teme anunțate și 2 cu temă-surpriză. 

În cadrul primei probe din concurs, Nicu Bocancea a creat un aranjament floral, pentru absolvenții unei Facultăți de Medicină, creație inspirată de piesa „Inimă, nu fi de piatra!”. 

«Am reușit cu toții să împingem industria noastră în elita mondială»

Nicu Bocancea s-a făcut remarcat la cea mai mare competiție de floristică din Europa, cu aranjamentul floral denumit „Dancing in the rain” care a luat al doilea cel mai mare punctaj al probei. 

Avem mare potențial în floristica românească, avem oameni talentați, creativi care iubesc florile și lucrează minunat cu ele. Am reușit cu toții să împingem industria noastră în elita mondială, să devenim cunoscuți în lume și nu ne oprim aici.”, menționat Nicu Bocancea, ce și-a câștigat titulatura de „the rock star”, printre colegii săi de breaslă, datorită pasiunii și magnetismului pe care le emană.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net