Şi-a făcut buncăr din 42 de autobuze

Ultima actualizare:

    Buncărul are o suprafaţă de 930 de metri pătraţi
Buncărul are o suprafaţă de 930 de metri pătraţi

S-a inspirat după Arca lui Noe! Bruce Beach, în vârstă de 83 de ani, şi-a construit cel mai mare buncăr privat care să-l scape de sfârşitul lumii. Pentru a-l realiza, el a îngropat 42 de autobuze.

În satul canadian liniştit Horning’s Mills, la 100 kilometri distanţă de Toronto, se află Arca 2 a lui Bruce Beach. La suprafaţă, pare o proprietate rurală obişnuită, însă în pământ este îngropat uriaşul adăpost antinuclear. Buncărul are o suprafaţă de 930 de metri pătraţi şi este compus din 42 de autobuze şcolare îngropate la 4,2 metri sub pământ şi acoperite cu beton.


    Bruce Beach, la intrarea în adăpost
Bruce Beach, la intrarea în adăpost

Arca 2 este astfel concepută încât să poată găzdui 500 de oameni timp de câteva luni în caz de dezastru. Beach l-a dotat cu tot ce este nevoie pentru supravieţuire, de la provizii de alimente, un puţ subteran pentru aprovizionarea cu apă, ţevi pentru canalizare, generatoare de alimentare cu energie electrică şi cabluri pentru reţeaua ce deserveşte întreg adăpostul, 64 de computere, telefoane, chiar şi scaun de dentist şi cabinet medical complet utilat. Bruce Beach şi-a început proiectul în 1980 în timpul în care Războiul Rece a luat maximă amploare. Se temea că oricând poate izbucni un război nuclear, iar acum este fericit că este la adăpost în caz că o nenorocire ar aduce sfârşitul lumii. De atunci s-a mutat la ţară, împreună cu soţia sa, Jean, astăzi în vârstă de 90 de ani, fiindcă este convins că zona rurală e mai sigură decât cea urbană. Fostul inginer electrotehnician a construit buncărul pe proprietatea socrilor săi. A cumpărat autobuzele şcolare care erau scoase din uz la preţuri convenabile. Nu vrea să dezvăluie cât a cheltuit pentru a crea Arca 2.


    Autobuzele au fost îngropate şi acoperite cu beton
Autobuzele au fost îngropate şi acoperite cu beton

Recunoaşte doar că a trebuit să arunce cantităţi mari de alimente depozitate în buncăr drept provizii pe măsură ce au expirat. “Obişnuiam să spun că sfârşitul lumii va avea loc înainte de a se sfârşi viitorii doi ani. Dar acum zic că va fi şi mai curând. Dacă greşesc, îmi voi revizui calculele”, spune bătrânul care nu înţelege de ce lumea îl crede nebun. Beach mai spune că guvernul a cerut să fie anchetat de 30 de ori de când a început construncţia buncărului. L-a construit fără autorizaţie, fiindcă i s-a refuzat să i se dea această autorizaţie. Pompierii spun că e lipsit de siguranţă, însă bărbatul are şi mulţi susţinători. Există persoane care şi-au rezervat deja un loc în arca sa în caz de dezastru. Persoanele care vor să viziteze buncărul sunt primite cu bucurie să facă un tur sub pământ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net