Strănutul care a durat doi ani! O femeie a trecut printr-un adevărat coșmar

Incredibil, dar adevărat! Donna Griffiths (54 de ani), o scriitoare din Hereford and Worcester, Marea Britanie, a strănutat incontrolabil timp de 976 de zile. Criza a început pe 26 iulie 1981 și abia după milioane de strănuturi, s-a finalizat pe 16 septembrie 1983, conform Cărții Recordurilor

Imagine generică cu o femeie blondă strănutând
O femeie a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a strănutat doi ani (foto Pixabay)

Strănutul este cauzat de iritația membranelor mucoase din nas și gât și, deși este destul de enervant, rareori este un semn al unei probleme medicale grave. Când membranele sunt iritate de polen sau praf, mușchii pieptului, diafragma, abdomenul și corzile vocale fac echipă cu mușchii din spatele gâtului pentru a scăpa de acea iritație.

A strănutat de peste 1 milion de ori, în primele 365 de zile

Și în timp ce toată lumea strănută diferit – unii oameni mai tare și mai desc decât ceilalți – nimeni în istorie nu a strănutat atât de mult timp precum Donna, care a descris episodul bizar în cel de-al doilea capitol al cărții sale, They Said I Was Mad.

În acei doi ani de chin, Griffiths a strănutat cel puțin o dată pe minut, dar odată cu trecerea timpului, s-a redus la o dată la fiecare 5 minute. Singura ușurare pe care a avut-o a fost somnul adânc. Însă odată ce se trezea, strănutul revenea. S-a estimat că a strănutat de aproximativ 1.408.320 de ori în primele 365 de zile.

Pe internet, puteți găsi o mulțime de sfaturi și trucuri pentru a preveni strănutul, cu sugestii de la ciupirea nasului și gâdilarea cerului gurii cu limba, până la sfaturi mai atipice, cum ar fi distragerea atenției corpului rostind cuvântul „murături”. Oricum, ori de câte ori veți strănuta, sperăm că nu va dura la fel de mult ca episodul prin care a trecut Donna.

Potrivit cercetătorilor, nu doar praful și polenul pot provoca strănutul. Lumina puternică, inclusiv cea a soarelui, poate provoca o criză de strănut. Cercetătorii germani de la Centrul Medical al Universității Saarland au descoperit că majoritatea celor peste 1.000 de pacienți pe care i-au intervievat au experimentat un astfel de strănut. Experții bănuiesc că este genetic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net