Te muşcă, îşi face nevoile în casă? Uite cum scapi un căţel de obiceiurile proaste


    Căţeii pot fi dresaţi de la 2-3 luni, în prezenţa stăpânului
Căţeii pot fi dresaţi de la 2-3 luni, în prezenţa stăpânului

Ţi-ai luat căţel mic? Trebuie să-l înveţi, ca pe un copil, o mulţime de lucruri. Vei reuşi asta cu multă răbdare, dar şi cu un mic ajutor dat de instructorul de dresaj canin Mihai Nae.

Primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l înveţi pe căţelul tău este să-şi facă nevoile afară. Începi demersul imediat după ce ai terminat vaccinările şi poţi să îl scoţi din casă. „Ieşiţi afară la 15-20 de minute după ce i-ai dat mâncare şi stai cu el până îşi face nevoile. Se poate întâmpla să stai cu orele, sau doar câteva minute. După aceea, dă-i o recompensă formată din bucăţele de carne fiartă şi du-l în casă. Următoarea ieşire va fi după 4-5 ore”, explică Mihai Nae, reprezentant al dresajieftin.ro.

Nu ştie să se joace şi te muşcă prea tare de mâini şi de picioare? Îl dezobişnuieşti de acest lucru învăţându-l comanda „stai”, sau „aşteaptă” sau „n-ai voie”. Odată ce pronunţi aceste cuvinte pe un ton mai ridicat, îi distragi atenţia şi se va opri, moment în care îl lauzi şi îi dai o recompensă. Dacă nu reacţionează la comanda verbală, îl poţi corecta prin smucituri de lesă, însă e exclus să-l loveşti cu ceva, vă sfătuieşte dresorul canin. „Dacă îl baţi, va deveni sperios şi va asocia dresajul cu bătaia. Agresivitatea unui câine este o problemă ce ţine de felul în care stăpânul se poartă cu el de mic. Dacă stăpânul e prea blând, se va impune animalul, iar dacă stăpânul e violent, câinele va răspunde cu aceeaşi monedă”, mai spune specialistul.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg