Familie devastată de durere! Un tribunal a decis «moartea» unui băiețel de 12 ani

Ultima actualizare:

Un caz deosebit de tragic a zguduit Marea Britanie în ultimele luni. Este vorba de un băiețel în vârstă de 12 ani, aflat în moarte cerebrală, pentru care părinții s-au luptat cu autoritățile britanice pentru a-l menține conectat la aparate.

image

Familia lui Archie Battersbee a suferit o lovitură teribilă, căci recent judecătorii au decis întreruperea tratamentului întrucât nu mai există șanse de recuperare. Judecătorii au decis ca micuțul să fie deconectat de la aparate, pe 4 august. 

Băiețelul trebuia să fie deconectat de la aparatul de susținere a vieții, pe data de 3 august, însă Curtea Supremă a acceptat a doua solicitare de apel a familiei, într-o ultimă încercare disperată de a-și menține fiul în viață.

Archie Battersbee, în vârstă de 12 ani, a suferit leziuni grave ale creierului după un accident la domiciliu în aprilie, iar de atunci familia s-a luptat în instanță pentru a continua tratamentul fiului prin menținerea artificială a vieții cu ajutorul aparatelor. După a doua audiere la Curtea Supremă, un judecător a decis că tratamentul lui Archie ar trebui să înceteze, o decizie pe care familia sa a încercat să o anuleze, notează The Sun

Decizia judecătorilor a frânt inima părinților lui Archie

Toate speranțele familiei lui Archie Battersbee, că micuțul își va reveni într-o zi, au fost năruite când un judecător de la Curtea Supremă a decis că nu era în interesul lui Archie să rămână conectat la aparate. 

Părinții au fost copleșiți de durere după ce Curtea Supremă le-a respins solicitarea de a continua tratamentul fiului lor de 12 ani, în așteptarea revizuirii cazului de către un comitet al ONU.

Archie Battersbee în vârstă de 12 ani nu și-a mai revenit de când a suferit leziuni grave ale creierului în aprilie.

 Un purtător de cuvânt al Curții Supreme a declarat:

«Judecătorii au o mare empatie față de situația părinților devotați ai lui Archie, care se confruntă cu o situație care este coșmarul fiecărui părinte, pierderea copilului iubit. Dar, după deliberare, judecătorii Curții Supreme au convenit că nu există nicio perspectivă de recuperare semnificativă pentru băiatul cu leziuni cerebrale.

Chiar dacă tratamentul de susținere a vieții ar fi menținut, Archie ar muri în următoarele câteva săptămâni din cauza organelor care ar ceda pe rând și a insuficienței cardiace. Menținerea tratamentului medical nu servește decât la prelungirea morții sale.»

image

Părinții băiețelului au oferit detalii despre starea lui: «Are o bătăi ale inimii foarte bune»

Hollie, mama băiețelului, împreună cu tatăl său, Paul, au promis că vor lupta până la capăt pentru fiul lor: „I-am făcut o promisiune lui Archie.

„Am în vedere bunăstarea fiului meu nimeni altcineva nu poate hotărî în locul nostru. De aceea spun, cel mai bine pentru Archie ar fi să i se acorde timp să-și revină. Dacă nu își revine, nu își revine, însă măcar dați-i timp să-și revină.”, declara mama copilului în urmă cu câteva zile. 

Cazul a luat amploare în Marea Britanie, astfel că mama micuțului a fost chiar invitată într-o emisiune pentru a-și prezenta punctul de vedere, cu doar câteva zile înainte ca judecătorii să decidă deconectarea de la aparate a copilului. 

Are o bătăi ale inimii foarte bune, stabile, își menține tensiunea arterială și se îngrașă. Archie m-a ținut de mână. Mi-a strâns degetele atât de tare încât erau roșii. Tot ce are nevoie este timp. Nu i s-a dat suficient de mult timp. Vrem doar timp.", a declarat femeia îndurerată, cu doar câteva zile înainte de a afla hotărârea judecătorilor. 

Ce au descoperit medicii la micuțul Archie, imediat după accident

Archie a fost descris ca un „luptător născut” de mama sa, Hollie Dance.

Înainte de accident, era un băiat activ, pasionat de arte marțiale și gimnastică. Pe 7 aprilie, mama lui l-a găsit inconștient după un acccident în casa lor din Southend, Essex. Femeia crede că fiul ei a luat parte la o provocare online.

După ce au fost transferați la Spitalul Regal din Londra din estul Londrei, medicii i-au spus familiei lui Archie că leziunile sunt atât de grave, încât e posibil ca băiatul să fi intrat deja în moarte cerebrală. 

Medicii au cerut să efectueze un test de moarte a trunchiului cerebral, dar familia lui Archie a refuzat. 

image

La sfârșitul unei audieri din 13 iunie, judecătorul a decis că Archie a murit în ziua scanării RMN din 31 mai și că tratamentul său de susținere a vieții poate fi oprit.

Părinții lui Archie au câștigat un recurs, astfel încât cazul a fost reexaminat pe 29 iunie, iar o nouă audiere, prezidată de un alt judecător, pentru a stabili ce este în interesul lui Archie, a avut loc pe 11 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net