Ura! În sfârşit am scăpat de tumoare

Ultima actualizare:

     Sparty, fericit că a scăpat  de uriaşa bucată de carne care avea aproape un kilogram, adică un sfert din greutatea ei
Sparty, fericit că a scăpat de uriaşa bucată de carne care avea aproape un kilogram, adică un sfert din greutatea ei

O boală misterioasă face ravagii printre ţestoasele care trăiesc în însorita Florida, SUA! Tumori gigantice le invadează trupul fiinţelor atât de blânde şi le pun în pericol viaţa.

Tumoarea a crescut în zona capului
Tumoarea a crescut în zona capului

Din 1986 şi până în prezent, cei 18 doctori care lucrează la Spitalul Ţestoaselor, din Florida, SUA, fac cercetări amănunţite pentru a descoperi virusul care afectează anual peste 150 de ţestoase. Din biopsiile realizate până acum pe tumorile îndepărtate de pe ţestoase se pare că este vorba de o mutaţie a virusului care produce herpes la oameni (n.r. retrovirus şi papilomavirus).

Operaţia a durat aproape două ore
Operaţia a durat aproape două ore

În 2015, aici au fost operate 119 ţestoase din cele 173 internate. Doctorul veterinar Doug Mader spune că, în 20 de ani de carieră, numărul cazurilor de tumori a crescut de la „opt pe lună, la opt cazuri pe săptămână”. Dacă nu sunt operate, tumorile prind rădăcini pe organele interne şi produc sângerări mortale pentru sărmanele fiinţe. Ultima ţestoasă operată cu succes de o ditamai tumoarea este Sparty. 

Şoc! Bucata de carne avea 938 grame
Şoc! Bucata de carne avea 938 grame

Operaţia a fost extrem de delicată, având în vedere că se afla în zona capului, în apropiere de înotătoarea din faţă. „Sparty ducea o viaţă chinuită. Înota cu greutate şi ori de câte ori încerca să iasă la suprafaţă, depunea un efort triplu. Şi asta pentru că de ea atârna o tumoare de 938 grame. După operaţie, a stat o săptămână la refacere şi când am eliberat-o în bazinul cu apă sărată i-am putut citi fericirea în ochii care până atunci au fost atât de trişti”, a de clarat directoarea spitalului, Bette Zirkelbach. 


    Şoc! Bucata de carne avea 938 grame
Şoc! Bucata de carne avea 938 grame
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net