Vacanța cu rulota, tot mai căutată. Prin ce peripeții au trecut doi tineri la Vadu


    Rulota celor doi s-a împotmolit în nisip, pe plaja de la Vadu
Rulota celor doi s-a împotmolit în nisip, pe plaja de la Vadu

Vrei să eviți aglomerația din hoteluri, să petreci mai mult timp în natură, să ai libertatea de a te opri în orice loc îți place, să dormi în mijlocul pădurii sau pe malul mării, ascultând valurile? Te poți bucura de toate acestea fără a renunța la confortul unui pat sau al unui unui duș. Soluția – rulota. Doi tineri din București au trăit pentru prima dată această experiență și povestesc prin ce peripeții au trecut.

Raluca Hatmanu, jurnalist și consultant în turism, recunoaște că mereu a căutat confortul în vacanțe. „O saltea bună pentru coloana vertebrală și o baie dotată cu tot ce trebuie sunt esențiale pentru mine. Am evitat pe cât posibil vacanțele cu cortul. Chiar și când am plecat la drum cu prieteni care voiau să doarmă la cort, am avut grijă să găsesc o pensiune lângă locul ales de ei, pentru a mă putea caza”, povestește Raluca.

Luna aceasta, iubitul ei, scriitorul Liviu Iancu (autorul romanului „Xanax”), i-a pregătit o surpriză pe care o „cocea” de câteva zile. S-a trezit cu ea în fața ochilor: o rulotă. O închiriase pentru aventura pe care o plănuise: prima lor minivacanță cu rulota pe malul mării. „O inițiativă îndrăzneață pentru unii care fug și de dormitul la cort. Cu mare entuziasm, jumătate de casă în bagaje și doi câini cam nedumeriți pregătiți pentru îmbarcare, am plecat spre Vadu. Cu opriri dese pe drum pentru poze cu ciulini, maci și broscuțe, am ajuns după câteva ore bune aproape de plajă. Mult prea aproape, după cum aveam să constatăm când roțile autorulotei s-au blocat într-o dună cât cocoașa unei broaște țestoase. Zece minute mai târziu, rulota era agățată cu un cârlig de un 4x4 și tractată anevoie din malul de nisip în care eșuase. La volan, un tip ars de soare, căruia nu știam cum să-i mai mulțumim pentru că ne salvase. În grabă, pentru că omul nu a acceptat bani cu niciun chip, Liviu a pus mâna pe ce a găsit ca să-și arate recunoștința: un exemplar din Xanax, pe care îl avea pregătit pentru altcineva; i-a jumulit folia de celofan și a mâzgălit rapid o dedicație: Omului care m-a salvat dezinteresat atunci când am dat în gropi", a povestit Raluca Hatmanu.

Raluca Hatmanu a putut să-și ia și cățeii în această aventură
Raluca Hatmanu a putut să-și ia și cățeii în această aventură

Avantajele vacanței la rulotă

Pentru o persoană care iubește confortul și care nu a mai trăit până acum experiența vacanței cu rulota, Raluca spune că marele avantaj este sentimentul de libertate pe care l-a avut. „Faptul că nu am fost legați de un loc anume și că ne putem deplasa oricând, oriunde dorim. Cu siguranță ne-a schimbat percepția și vom repeta această experiență”, promite ea.

Rulotele sunt dotate cu tot confortul unei locuințe
Rulotele sunt dotate cu tot confortul unei locuințe

În ce condiții poți închiria o rulotă

În contextul pandemiei de coronavirus, dacă vrei să eviți riscurile în vacanță, să fii cât mai distanțat și să te bucuri de natură, rulota este perfectă. Raluca și Liviu au închiriat un astfel de vehicul pentru trei zile. „Am plătit 90 de euro pe zi, la care s-a adăugat taxa de curățenie de 60 de euro. Dar am prins ultimul val cu prețurile acestea, pentru că urmează perioada de vârf, cu foarte multe cereri, astfel că tarifele cresc”, aflăm de la Liviu Iancu.

Autorulota este ca o garsonieră în miniatură și are toate dotările necesare într-o locuință: baie cu toaletă, chiuvetă și duș (cu apă caldă), bucătărie cu chiuvetă pentru spălat vasele, veselă, dulapuri și aragaz pentru gătit, dulapuri, masă și canapea în așa-zisul living, trei paturi dintre care două suspendate (inclusiv scară pentru a urca în pat) ceea ce o face ideală și pentru familiile cu copii. De asemenea, toate geamurile au parasolare și plase de țânțari – un lucru important atunci când stai în aer liber. În portbagaj sunt scaune și masă de camping, astfel că se poate lua masa și afară, în aer liber. „E cu adevărat o experiență minunată să ieși dimineața, la răsărit, în fața rulotei și să-ți savurezi cafeaua în timp ce vezi soarele urcând pe cer și auzi doar marea și pescărușii. Sau poți încheia ziua cu un pahar de vin și o carte bună, bucurându-te de o adevărată conexiune cu natura, cu marea. Este ceea ce am făcut noi în aceste zile altfel față de orice altă experiență de până acum”, mai spun cei doi.

cub vica blochina png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Michael Klein, Facebook jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
ceai somn jpg
anca turcasiu si loredana groza jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Diana și Charles jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg