Veteranul misterios care a cucerit cu lacrimile sale inimile tuturor

image
Bătrânul primește flori de la o tânără care venise să urmărească parada

Poza ├«n care un veteran din cel de-Al Doilea R─âzboi Mondial pl├ónge ├«n timpul mar╚Öului organizat de Ziua Victoriei, ├«n Rusia, a r─âmas ├«n con╚Ötiin╚Ťa public─â ╚Öi st├órne╚Öte emo╚Ťie de fiecare dat─â c├ónd este distribuit─â pe re╚Ťelele sociale.

Unele imagini au un impact at├ót de puternic, ├«nc├ót ÔÇ×infesteaz─âÔÇŁ re╚Ťelele sociale precum o infec╚Ťie acut─â. A╚Öa este ╚Öi cazul acestei imagini care a redevenit viral─â s─âpt─âm├óna trecut─â. Este cu at├ót mai fascinant cu c├ót aceast─â imagine a fost surprins─â ├«n urm─â cu aproape un deceniu! Mesajul brut pe care aceast─â poz─â ├«l comunic─â publicului este unul al triste╚Ťei arhetipale.

Un soldat b─âtr├ón cu haina militar─â plin─â de decora╚Ťii ╚Öi acoperit─â de o geac─â de f├ó╚Ö cu ├«nsemnele Nike m─âr╚Ö─âluie╚Öte singur, cu ochii l─âcrim├ónd, de-a lungul unei str─âzi flancate de oameni veni╚Ťi la parada militar─â.

image
Dup─â ce a primit florile ╚Öi balonul, veteranul ├«i salut─â pe cei prezen╚Ťi

Imaginea fotografului Alexander Petrosyan a str├óns peste 1 milion de like-uri pe Facebook ╚Öi a rezonat la nivel global ├«n ciuda faptului c─â nimeni nu a ╚Ötiut identitatea b─âtr├ónului. Deconectat─â de la loc ╚Öi timp, de la prejudec─â╚Ťile care apar dup─â fiecare victorie ╚Öi ├«nfr├óngere, ├«nf─â╚Ťi╚Öarea ├«ndurerat─â a acestui om a fost ridicat─â la rang de simbol, transform├óndu-se ├«ntr-o emblem─â universal─â a necazului sufletesc.

Dar, oare, această poză va avea și de-acum încolo aceeași putere?

Jurnali╚Ötii care au ├«ncercat s─â fac─â o serie de investiga╚Ťii cu privire la originea acestei poze n-au reu╚Öit s─â mai dea de urma b─âtr├ónelului decorat. Americanii, australienii, britanicii ╚Öi francezii l-au revendicat pe b─âtr├ón dar parada militar─â avea loc St. Petersburg, ├«n 2007, de ziua Victoriei, momentul s─ârb─âtorit de ru╚Öi ├«n fiecare an, de 9 mai, cu ocazia ├«nfr├óngerii Germaniei naziste.

image
Veteranul a mai fost surprins de un alt fotograf, a c─ârui identitate este, de-asemeni, necunoscut─â

Ini╚Ťial, s-a crezut c─â b─ârbatul este ultimul supravie╚Ťuitor al batalionului din care a f─âcut parte. Fotograful Alexander Petrosyan a rememorat acea zi de 9 mai 2007. ÔÇ×B─ârbatul era sup─ârat c─â era ├«n spatele coloanei militare format─â din ceilal╚Ťi veterani ╚Öi nu mai putea s─â ╚Ťin─â pasul cu ei. ├Äl caut de-atunci pe acest om ╚Öi sper s─â-i aflu numele, ├«ntr-o bun─â zi!ÔÇŁ Petrosyan a republicat pe Facebook, recent, imaginea b─âtr├ónului, ├«n speran╚Ťa c─â va reu╚Öi, de aceast─â dat─â, s─â afle mai multe informa╚Ťii. Nimeni nu a reu╚Öit s─â confirme identitatea veteranului de╚Öi un utilizator Facebook a reu╚Öit s─â-l recunoasc─â dintr-o alt─â poz─â f─âcut─â ├«n acea zi.

image
Veteranul a mai fost surprins de un alt fotograf, a c─ârui identitate este, de-asemeni, necunoscut─â

Unii comentatori s-au ├«ndoit c─â b─ârbatul ar fi participat ├«n luptele celui de-Al Doilea R─âzboi Mondial. Anali╚Ötii militari consulta╚Ťi de BBC au afirmat c─â este posibil ca acesta s─â fi fost ├«nrolat la v├órsta de 13 - 16 ani ╚Öi c─â, la vremea la care a fost f─âcut─â poza, ar fi avut ├«ntre 75 ╚Öi 78 de ani.

Decora╚Ťiile de pe pieptul veteranului confirm─â faptul c─â b─âtr├ónul a primit ÔÇ×Ordinul R─âzboiului PatrioticÔÇŁ, medalie ├«nm├ónat─â de Uniunea Sovietic─â celor care au f─âcut parte din Armata Ro╚Öie ├«n timpul celui de-Al Doilea R─âzboi Mondial.

FotoJet jpg
florin salam jpeg
andrew tate 1 PNG
1 Uttam Parmar jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
anda adam jpg
daniela crudu raliu arges jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ciucas jpg
image 287 jpeg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
ploaie jpeg
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg