VIDEO Cum resetezi, în izolare, relația cu copilul tău

Ultima actualizare:
image

Glumele pe care le vedem în Social Media cu părinții care, practic, nu mai rezistă să stea în casă cu cei mici, ne duc cu gândul la întrebarea: Ce se întâmplă cu relația părinte – copil, în această perioadă de izolare la domiciliu? Gluma e glumă dar, e de râs, sau de plâns?

Adevărul este că mulți părinți au considerat că e teribil să petreacă atât de mult timp cu copiii și s-au speriat, consideră psihologul Keren Rosner

“Am întâlnit părinți care s-au gândit că nu vor face față. Cred că părinții care au avut acest gând, ar trebui să își pună întrebarea: De ce o relație atât de specială, cum este cea între un părinte și copilul lui, a ajuns să îl sperie? Asta poate însemna că părintele nu a petrecut suficient timp cu copilul lui și nu îl cunoaște suficient de bine” susține psihologul.

Izolarea, o perioadă de resetare a relației cu copilul

Specialiștii îți recomandă să “profiți” de perioada de izolare pentru a-ți reseta relația cu copilul tău. Dacă, până acum, nu ai avut ocazia de a petrece mult timp împreună cu el, acum poți recupera. Copiii sunt foarte ușor de modelat, dacă părinții rămân calmi în situații de stres și le transmit acestora o anumită stare și un anumit mesaj. Dacă tu ești bine ca părinte, și copilul tău va fi bine. Dar dacă ești agitat, stresat și bombăni toată ziua numai despre subiectul Coronavirus, atunci și copilul tău va împrumuta stările tale. Îți va fi astfel foarte greu să te înțelegi cu el.

Încearcă să te detașezi, măcar un pic, pentru copilul tău, pentru ca acesta să se liniștească. El o va face mai ales dacă îi atragi atenția prin joc. Acum, că stai acasă cu el, îl poți învăța diferite lucruri cu ajutorul jocului, îl poți relaxa sau amuza. La un moment dat, această activitate ar putea să devină una plăcută inclusiv pentru tine, ca părinte. Copiii sunt foarte isteți și răspund la astfel de provocări, susține, de altfel, specialistul în psihologie, Keren Rosner. 

POȚI FI MAI TOLERANT CÂND VINE VORBA DE A LĂSA COPILUL LA TELEVIZOR

Dacă ținem cont de contextul special în care ne aflăm, îți poți permite să fii mai permisiv cu cel mic în această perioadă. Stai 24 de ore din 24 cu el în casă, iar faptul că îl lași mai mult la desene animate sau să se joace pe tabletă nu e deloc de condamnat. Dar, totul cu măsură, avertizează specialiștii. Altfel, cel mic ar putea deprinde o obișnuință, iar la finalul perioadei de izolare la domiciliu, el nu va înțelege de ce nu mai are voie la televizor atât de mult ca înainte. Citeste mai multe pe constantips.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net