VIDEO Cum s─â-╚Ťi faci masc─â de protec╚Ťie dac─â nu ╚Ötii s─â co╚Öi. E gata ├«n c├óteva minute!

image
Cum se pune masca de protec╚Ťie. O masc─â simpl─â chirurgical─â protejeaz─â mai bine dec├ót una textil─â

Nu g─âse╚Öti m─â╚Öti de protec╚Ťie ├«n farmacii sau pre╚Ťul lor ├«╚Ťi d─â b─ât─âi de cap? Dac─â vrei s─â te protejezi, o masc─â pentru a acoperi gura ╚Öi nasul poate fi realizat─â acas─â. Aten╚Ťie ├«ns─â, o masc─â textil─â nu este la fel de eficient─â ca una chirurgical─â, ├«ns─â este foarte util─â ├«n aceast─â perioad─â. Dac─â nu ╚Ötii s─â co╚Öi, cu o foarfec─â, o bucat─â de material ╚Öi dou─â elastice de p─âr ├«╚Ťi po╚Ťi confec╚Ťiona o masc─â de protec╚Ťie.

Rom├ónii se pl├óng c─â ├«n farmacii nu se mai g─âsesc m─â╚Öti de mai bine de o lun─â, iar cei care g─âsesc trebuie s─â scoat─â din buzunar sume care nu le sunt tuturor la ├«ndem├ón─â. Tocmai de aceea, mul╚Ťi ╚Öi-au confec╚Ťionat m─â╚Öti textile sau folosesc o e╚Öarf─â atunci c├ónd ies din cas─â.

Iat─â c─â Internetul ne vine ├«n ajutor cu un tutorial simplu de urmat pentru a ne face o masc─â. Nu avem nevoie de a╚Ť─â sau ac, ci doar de o foarfec─â, dou─â elastice de p─âr ╚Öi un material care poate fi chiar ╚Öi o veche fa╚Ť─â de pern─â sau un tricou. Nu ve╚Ťi fi 100% protejat, dar paza bun─â trece primejdia rea, a╚Öa c─â orice protec╚Ťie este mai bun─â dec├ót nicio protec╚Ťie.

Cum s─â ├«╚Ťi faci masca de protec╚Ťie acas─â

Centrul american pentru Preven╚Ťia ╚Öi Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomand─ârilor anterioare f─âcute ├«n contextul pandemiei ╚Öi ├«n prezent consider─â c─â purtarea m─â╚Ötilor simple din textile ar putea ├«ncetini r─âsp├óndirea coronavirusului.

Jurnaliștii de la o televiziune din Knoxville, Tennessee, SUA, au descoperit un tutorial pe YouTube și au decis să-l pună în practică. Iată ce a ieșit!

Instruc╚Ťiuni pentru a-╚Ťi face acas─â masc─â de protec╚Ťie

 • Materialul folosit trebuie t─âiat ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â fie destul de lat ╚Öi de lung pentru a v─â acoperi nasul ╚Öi gura ╚Öi pentru a ajunge p
 • Materialul trebuie ├«ndoit pe lungime.
 • La fiecare dintre capete lega╚Ťi un elastic de p─âr.
 • Aduce╚Ťi capetele legate spre interior.
 • Aranja╚Ťi masca ├«n dreptul gurii ╚Öi a nasului ╚Öi fixa╚Ťi elasticele dup─â urechi.

Bine de știut!

image
Cum se pune masca de protec╚Ťie. O masc─â simpl─â chirurgical─â protejeaz─â mai bine dec├ót una textil─âfoto: Shutterstock
 • M─â╚Ötile simple chirurgicale au o protec╚Ťie net superioar─â celor textile.
 • Chiar dac─â purt─âm masc─â, trebuie s─â p─âstr─âm o distan╚Ť─â de minimum 3 pa╚Öi mari fa╚Ť─â de ceilal╚Ťi.Ne dezinfect─âm/sp─âl─âm pe m├óini ├«nainte ╚Öi dup─â ce ne punem m─â╚Ötile ╚Öi nu le atingem c├ónd le purt─âm.Dup─â fiecare purtare, m─â╚Ötile textile trebuie sp─âlate: este suficient─â o sp─âlare la ma╚Öina de sp─âlat.
 • Astfel de m─â╚Öti textile sunt utile ├«n special ├«n locurile unde distan╚Ťa fizic─â este dificil de men╚Ťinut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate, etc.
 • Aceast─â recomandare poate fi folosit─â ca o m─âsur─â suplimentar─â de s─ân─âtate public─â.
 • CDC subliniaz─â c─â m─â╚Ötile textile nu trebuie purtate de copiii sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii.
 • Materialele din care sunt fabricate m─â╚Ötile textile nu protejeaz─â suficient ├«n mediul spitalicesc. Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii recomand─â ferm purtarea m─â╚Ötilor chirurgicale sau a m─â╚Ötilor de protec╚Ťie speciale ├«n mediu spitalicesc.
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu  Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
10 utile salvamar steag rosu plaja 16 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia